Cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata pentru 33 de judete, pana luni dimineata

Duminica, 21 Iunie 2020, ora 11:08
4327 citiri
Cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata pentru 33 de judete, pana luni dimineata
Sursa: meteoromania.ro

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata pentru 33 de judete, valabila pana luni dimineata, si doua atentionari Cod galben, valabile pe parcursul urmatoarelor zile.

Codul portocaliu este in vigoare de duminica, ora 10:00, pana luni, la ora 6:00, in aproape toata tara, cu exceptia judetelor Caras-Severin, Gorj, Valcea, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si municipiul Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, in dupa-amiaza zilei de duminica (21 iunie) si in cursul noptii de duminica spre luni (21/22 iunie), in Moldova, Maramures, Transilvania, Crisana, si local in Banat, Dobrogea si Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50-80 l/mp. Vor fi si intensificari ale vantului, vijelii, descarcari electrice si grindina.

Totodata, de duminica, ora 10:00, pana luni, la ora 10:00, se vor afla sub Cod galben judetele Caras-Severin, Gorj, Valcea, Giurgiu, municipiul Bucuresti, si, partial, Constanta, Tulcea si Mehedinti.

In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp si pe arii restranse 40-50 l/mp.

De asemenea, incepand de luni, ora 10:00, pana miercuri, la ora 10:00, va fi in vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata in toata tara, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp si pe arii restranse 40-60 l/mp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#meteo, #cod galben, #cod portocaliu, #anm , #cod portocaliu