Cod portocaliu de ninsori in aproape toata Moldova. La Bucuresti, va ploua de cod galben

Miercuri, 19 Aprilie 2017, ora 16:27
14380 citiri
Cod portocaliu de ninsori in aproape toata Moldova. La Bucuresti, va ploua de cod galben
Foto: Ziare.com

Meteorologii au emis, miercuri, patru noi avertizari de ninsori - de tip cod galben si portocaliu - valabile pentru mare parte din tara, insa atrag atentia mai ales in ce priveste regiunea Moldovei.

Astfel, incepand de miercuri, ora 16:00, pana joi, ora 09:00, se vor semnala ninsori abundente si viscol in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, precum si ploi importante cantitativ in zona joasa a judetelor Buzau si Vrancea, fiind in vigoare un cod portocaliu.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale de Meterologie (ANM), in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, ninsorile vor fi abundente, se va depune strat consistent de zapada, vantul va avea intensificari cu rafale de 60-70 km/h, iar pe creste peste 80-90 km/h, viscolind puternic zapada si reducand vizibilitatea.

In zona joasa a judetelor Buzau si Vrancea vor fi ploi importante cantitativ si se vor cumula peste 50 l/mp.

Tot in acelasi interval este in vigoare si un cod galben de precipitatii abundente, ninsori si strat de zapada in zona de munte si intensificari ale vantului, in aproape toate celelalte regiuni, cu exceptia judetelor din sudul extrem si din vest.

Astfel, transmite ANM, in zona de munte, in Moldova, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv Bucurestiul), Transilvaniei si a Maramuresului si in nordul Olteniei si al Dobrogei, vor fi precipitatii abundente. Cantitatile de apa vor depasi 20-30 l/mp, iar pe arii restranse, indeosebi in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, se vor cumula 50-60 l/mp.

La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada, iar local in Moldova, Transilvania si Maramures si trecator in zona deluroasa din sud, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde vitezele la rafala vor atinge 55-65 km/h.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Al doilea interval vizat de meteorologi este de joi, ora 18:00, pana vineri, ora 09:00, cand este in vigoare un cod portocaliu de precipitatii insemnate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare in Moldova, ninsori si strat de zapada consistent in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, intensificari ale vantului.

Astfel, potrivit comunicatului meteorologilor, in cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in zona de munte a judetelor Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent. Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi 70-80 km/h, viscolind zapada.

Totodata, in intervalul joi, ora 09:00 - vineri, ora 14:00, este in vigoare si un cod galben de precipitatii in general insemnate cantitativ, ninsori si strat de zapada in zona de munte, intensificari ale vantului.

ANM transmite ca precipitatii vor fi mai ales in regiunile estice si centrale, unde cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp.

In Moldova si Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar in zona deluroasa din sudul tarii, precum si in Delta, vor fi precipitatii mixte. La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice, unde vitezele la rafala vor atinge 55-65 km/h.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Anterior, meteorologii au emis, marti, doua avertizari de tip cod galben si doua de tip cod portocaliu de precipitatii abundente, ninsori si vant, valabile marti si miercuri.

F.N.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#cod portocaliu ninsoare Moldova, #avertizare cod portocaliu ninsoare, #avertizare cod galben ninsoare, #cod galben Romania , #cod portocaliu