Cod portocaliu de vant si viscol in mai multe judete. Porturile de la mare s-au inchis - UPDATE

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 18:32
6548 citiri
Cod portocaliu de vant si viscol in mai multe judete. Porturile de la mare s-au inchis - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe judete se afla sub cod portocaliu de vant puternic ce va viscoli zapada, iar porturile din judetul Constanta au fost inchise, tot din cauza rafalelor.

Astfel, pana la ora 18:00 este in vigoare o avertizare de vant deosebit de puternic pentru zonele de munte ale judetelor Arges, Prahova si Dambovita, unde la altitudini de peste 2.000 m vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 100-120 km/h, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. De asemenea, se va inregistra temporar ninsoare slaba viscolita ce reduce vizibilitatea.

Totodata, pana la ora 17:00 a fost in vigoare o avertizare de vant deosebit de puternic pentru zonele de munte ale judetelor Hunedoara si Caras-Severin, unde la altitudini de peste 1.800 m vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 90-100 km/h. De asemenea, se va inregistra ninsoare puternic viscolita, care determina reducerea vizibilitatii.

UPDATE 18:30 - Pana la ora 20:00, zona de munte a masivului Fagaras din judetele Sibiu si Brasov este de asemenea sub avertizare cod portocaliu. Acolo, la altitudini de peste 2.000 m, vantul va avea intensificari cu rafale ce vor depasi 100-120 km/h, ce va viscoli zapada. De asemenea, meteorologii au avertizat ca exista un risc insemnat de producere a avalanselor, la altitudini de peste 1.600 m, in muntii Bucegi si Fagaras, riscul fiind unul insemnat - de 3 pe o scara de la 1 la 5.

De asemenea, zonele de munte din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures si Cluj se afla sub cod galben de vant puternic si viscol pana in aceasta seara, iar judetele Constanta, Tulcea, Sibiu, Bihor, Timis si Arad se afla de asemenea sub cod galben de vant.

Ca urmare a vantului puternic, Centrul Infotrafic al Politiei Romane a anuntat ca toate porturile constantene (Constanta Nord, Constanta Sud-Agigea, Midia si Mangalia) au fost inchise incepand cu ora 15.15.

Amintim ca, inca de joi dimineata, mai multe judete ale tarii s-au aflat sub cod portocaliu si galben de vant. De asemenea, ANM a emis miercuri o informare meteo de vreme rea valabila pentru aproape toata tara si o avertizare de tip cod galben de viscol pentru zonele de munte, valabile pana in noaptea de joi spre vineri.

Iata si cum va fi vremea in minivacanta de 1 Decembrie

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Voucherele, o gaură în bugetul țării: ”Nu țin cont de realitatea din România. Din ce bani își va permite statul să le acorde?”
Voucherele, o gaură în bugetul țării: ”Nu țin cont de realitatea din România. Din ce bani își va permite statul să le acorde?”
Anumite categorii de români beneficiază de diferite tipuri de vouchere acordate de stat, cum ar fi cele de vacanță, de alimente, pentru plata facturilor la energie, iar lista a fost constant...
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei, anunţă că a fost deschis în curtea Spitalului Colentina al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală. El afirmă că pe...
#cod portocaliu vant, #cod portocaliu viscol, #vreme rea 1 decembrie, #vreme 1 decembrie, #cod galben vant, #porturi inchise vant , #cod portocaliu
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Daaa'..., parazăpezile?