Cod portocaliu de viscol, in opt judete UPDATE

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 08:06
6814 citiri
Cod portocaliu de viscol, in opt judete UPDATE

Meteorologii au emis joi dimineata doua avertizari de cod portocaliu de viscol, pentru opt judete din sudul, sud-estul si estul tarii.

Una dintre avertizari este valabila pentru judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea. In intervalul 5.00 - 9.00, se va semnala viscol, astfel ca va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

O a doua atentionare vizeaza doua judete din sudul Moldovei - Galati si Vrancea. Aici, in intervalul orar 7.30 - 10.30, se va semnala viscol, astfel ca va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada.

UPDATE - O noua avertizare de cod portocaliu, valabila in intervalul orar 9.00 - 13.00, a fost emisa de ANM pentru judetele Braila, Buzau si Ialomita. In intervalul mentionat va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

ANM a emis o noua atentionare de cod portocaliu de viscol, pentru judetele Galati si Vrancea, valabila in intervalul orar 10.30 - 13.30. In intervalul mentionat va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada.

Judetul Buzau ramane in continuare sub avertizare de cod portocaliu, Administratia Nationala de Meteorologie extinzand avertizarea pana la ora 19.00. In intervalul 13.00 - 19.00, va ninge pe arii extinse in acest judet, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada.

Si judetul Vrancea ramane in continuare sub avertizare de cod portocaliu, Administratia Nationala de Meteorologie extinzand avertizarea pana la ora 19.00. In intervalul 13.00 - 19.00, va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 km/h la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. In acest judet, peste 8.000 de locuinte nu au curent electric.

Cod portocaliu de ninsori si viscol in sudul tarii

Judetele Vaslui, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, precum si Bucurestiul, raman sub avertizare cod galben de ninsori, care expira joi seara, la ora 20.00.

Zapada afecteaza traficul rutier - vezi drumurile vizate

Romania in zapada: Trenuri anulate, drumuri blocate si scoli inchise

Mai multe trenuri au fost anulate, miercuri, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, in sudul si sud-estul Romaniei. Ninsorile si vantul puternic au afectat si circulatia rutiera, iar zeci de scoli din estul tarii raman inchise.

Autoritile au inchis, joi dimineata, mai multe sectoare ale opt drumuri nationale, din judetele Giurgiu, Calarasi, precum si din Vrancea, Vaslui si Botosani.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Ludovic Orban, atac la actuala guvernare: "Sunt nişte slugi nătânge, nişte marionete, nişte prăpădiţi"
Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, 2 martie, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a stabili data alegerilor locale în aceeaşi zi...
Dan Puric ar putea candida la alegerile prezidențiale, dar nu din partea AUR. Ce partid ar urma să îl susțină
Dan Puric ar putea candida la alegerile prezidențiale, dar nu din partea AUR. Ce partid ar urma să îl susțină
Actorul Dan Puric a avut o discuție cu conducerea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) pentru o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale. Inițial, o posibilă candidatură fusese...
#cod portocaliu Romania, #cod portocaliu sud, #ANM cod portocaliu, #cod portocaliu viscol, #cod portocaliu ninsori, #ninsori viscol Romania , #cod portocaliu