Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

A intrat in vigoare codul portocaliu de vant si ploi. Temperaturile scad accentuat, vom avea parte si de ninsoare

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 09:00
27299 citiri
A intrat in vigoare codul portocaliu de vant si ploi. Temperaturile scad accentuat, vom avea parte si de ninsoare
Foto: Arhiva Ziare.com

ANM a emis vineri, la pranz, trei avertizari, de tip cod galben si portocaliu, de vreme rea, menite sa ne atraga atentia ca vom avea parte de un weekend friguros, ploios si vantos.

Codul galben este valabil in intervalul sambata, 7 octombrie, ora 03:00 - duminica, 8 octombrie, ora 21:00. Fenomenele vizate sunt ploi insemnate cantitativ, lapovita si ninsoare la munte, intensificari ale vantului.

Astfel, in Oltenia, vestul Munteniei, apoi si in sudul Transilvaniei si in centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. Vantul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h.

In zonele montane precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, iar rafalele de vant vor depasi 70 km/h, mai ales pe creste.

Primul cod portocaliu are ca perioada de valabilitate de sambata, 7 octombrie, ora 09:00 pana duminica, 8 octombrie, ora 15:00.

In acest interval, in cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea si sudul Moldovei, vor fi ploi importante cantitativ si vant intens.

In judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov si municipiul Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea, ploile vor fi temporar abundente si se vor cumula cantitati de apa importante, in general intre 40 si 60 l/mp, iar pe arii restranse peste 80...90 l/mp.

Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi local 60 km/h, iar incepand din dupa-amiaza zilei de sambata (7 octombrie) in Dobrogea vantul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h.

Al doilea cod portocaliu vizeaza zona de munte, unde vor fi ninsori consistente si viscol pe creste.

In intervalul sambata, 7 octombrie, ora 09:00 - duminica, 8 octombrie, ora 15:00, in Carpatii Meridionali si de Curbura, in special la peste 1.600 de metri altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zapada si, mai ales pe creste, va fi viscol.

Odata cu aceste fenomene meteo, ANM anunta si o racire brusca a vremii. Frigul ia cu asalt si sudul tarii, unde temperaturile vor scadea si cu peste 10 grade Celsius.

Citeste mai multe despre cum se anunta vremea in acest weekend

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#ANM cod portocaliu vant ploaie , #cod portocaliu