Dupa ploi, vin viiturile: Coduri galben si portocaliu de inundatii in mai multe judete (Video)

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 12:26
2979 citiri
Dupa ploi, vin viiturile: Coduri galben si portocaliu de inundatii in mai multe judete (Video)

Hidrologii au emis, miercuri, un cod galben si un cod portocaliu de inundatii pentru mai multe zone ale tarii.

Astfel, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a anuntat ca in mai multe judete se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri, precum si cu depasiri ale cotelro de atentie si inundatie.

Codul galben intra in vigoare miercuri, la ora 13.00, si se incheie joi, la aceeasi ora, vizand raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur superior, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Crasna superioara si mijlocie (judetele Salaj si Satu Mare), Crisul Negru (judetul Bihor), Crisul Alb superior (judetele Hunedoara si Arad), Bega, Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Mures superior (judetul Harghita) si unii afluenti ai sai din judetul Hunedoara.

Sunt afectate, de asemenea, raurile din bazinul Olt superior si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si Valcea, Vedea-bazin superior amonte s.h. Valeni si afluentii sai (judetele Arges, Olt si Teleorman), Arges superior si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Ialomita superioara (judetul Dambovita), Prahova si afluentii sai (judetul Prahova), Buzau si afluentii sai din judetele Covasna si Buzau, Rm.Sarat, Putna (judetul Vrancea si Buzau), Barlad (judetele Iasi si Vaslui), Bistrita superioara si afluenti (judetele Suceava si Neamt).

Avertizarea cod portocaliu este valabila in acelasi interval, pe raurile din bazinele hidrografice Jijia (judetele Botosani si Iasi), Trotus (judetele Harghita si Bacau), Raul Negru (judetul Covasna).

D.T.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...