Romania sub zapada ANM: Codul portocaliu revine in sud-estul tarii - afla de cand

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 22:03
3477 citiri
Romania sub zapada ANM: Codul portocaliu revine in sud-estul tarii - afla de cand

Seful Agentiei Nationala de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a avertizat ca viscolul va lovi din nou tara noastra, astfel ca institutia va emite o noua avertizare.

El a spus ca se va reinstala, miercuri, codul portocaliu in judetele din sud-estul tarii, iar cateva dintre ele vor ramane sub aceasta avertizare pana joi.

"Un lucru ingrijorator este ca vantul e foarte puternic, chiar daca zapada inceteaza joi dimineata, stratul de zapada depus e afanat, nu e timp sa se faca crusta si vantul poate antrena si stratul de zapada depus inainte. Miercuri si miercuri noapte va fi viscol foarte puternic", a explicat seful ANM, la comandamentul de iarna.

Romania, sub zapada: Vezi situatia din tara in fiecare moment

Anterior, ANM a anuntat ca va emite o noua avertizare de vant puternic pentru sudul tarii, valabila pentru intervalul cuprins intre miercuri dimineata si joi la pranz, cand vor fi posibile temperaturi de pana la -20 de grade Celsius.

"Din seara asta inceteaza vantul pana miercuri dimineata. De miercuri dimineata, viteza vantului va fi din nou foarte tare si asociata cu caderi de zapada", a spus directorul ANM, Ion Sandu.

Cel mai afectate vor fi judetele din sudul si estul Romaniei, aflate in general sub cod portocaliu, a spus Ion Sandu. Oltenia, de exemplu, se va afla sub cod galben, in timp ce Bucurestiul sub cod portocaliu in ziua de miercuri, pentru ca noaptea acesta sa devina galben.

De joi, ziua, ninsoarea se opreste, dar vantul va sufla cu putere, a mai spus Ion Sandu, la Romania TV. In ceea ce priveste zapada, se vor mai adauga 30 - 40 cm de zapada. Un val de frig va fi resimtit in Romania joi si vineri noaptea.

Luni dupa-amiaza, judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea au iesit de sub avertizare cod portocaliu de ninsori, ramanand sub cel galben pana la ora 23.00, alaturi de alte trei judete din Moldova - Iasi, Bacau si Vaslui.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Piedone candidează la Primăria Capitalei: ”Finala se joacă între mine și Nicușor Dan!”
Piedone candidează la Primăria Capitalei: ”Finala se joacă între mine și Nicușor Dan!”
Cristian Tudor Popescu a declarat duminică, 25 februarie, că va candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Social Umanist Liberal și că ”finala” se va juca între el și Nicușor...
Decizie a Curții de Justiție a UE: "Statul român nu are voie să îți taie buletinul, dacă tu ai domiciliul în străinătate!"
Decizie a Curții de Justiție a UE: "Statul român nu are voie să îți taie buletinul, dacă tu ai domiciliul în străinătate!"
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis săptămâna trecută faptul că refuzul României de a elibera cărți de identitate cu domiciliul în orice alt stat membru este ilegal....
#cod portocaliu sud est, #cod portocaliu viscol, #cod portocaliu miercuri, #cod portocaliu, #avertizare ANM, #prognoza meteo sfarsit ianuarie , #cod portocaliu