Romania, sub zapada: Cod portocaliu de viscol in Bucuresti si 14 judete (Video)

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 10:15
17707 citiri
Romania, sub zapada: Cod portocaliu de viscol in Bucuresti si 14 judete (Video)
Foto: Arhiva

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, noi avertizari meteo pentru mai multe judete. Este vorba despre un cod portocaliu si unul galben de viscol si ninsori pentru jumatatea de sud-est a tarii.

Meteorologii au emis cod portocaliu de viscol, valabil miercuri, de la ora 6.00 pana la ora 23.00, pentru Bucuresti si 14 judetele ale tarii, si anume Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vrancea, Buzau, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Dambovita si Arges.

Descarca aplicatia Ziare.com si ai direct pe telefon informatii despre vreme si starea drumurilor, plus toate alertele meteo!

Astfel, viscolul va fi puternic in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vantului la rafala va depasi, temporar, 60-70 de kilometri pe ora.

Romania, sub zapada - live

In judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea vor fi rafale de peste 70-80 de kilometri pe ora. Prin urmare, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. In sud-estul Dobrogei, la inceputul intervalului, vor fi ploi si lapovite si se va depune polei.

Codul galben este valabil, in intervalul mentionat, in 12 judete, respectiv Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Dambovita, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Gorj si Mehedinti.

Asadar, in Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-55 de kilometri pe ora, temporar viscolind si troienind zapada.

Romania, sub zapada: Cum se circula in tara - lista drumurilor inchise

In plus, meteorologii anunta ca de miercuri de la ora 23.00 pana joi la ora 10.00, va fi cod galben in Bucuresti si judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Prahova, Dambovita, Ilfov si Giurgiu.

Acestia au precizat ca, local, in jumatatea vestica a Munteniei si in sud-estul Transilvaniei, precum si in centrul Moldovei, va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 de kilometri pe ora, temporar viscolind sau spulberand zapada.

ANM a emis si un cod portocaliu, in acelasi interval, pentru judetele Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. Astfel, viscolul puternic va continua in estul Munteniei, sudul Moldovei si in Dobrogea, unde viteza vantului la rafala va depasi temporar 60-70 de kilometri pe ora, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea va fi redusa.

D.T.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Decizie a Curții de Justiție a UE: "Statul român nu are voie să îți taie buletinul, dacă tu ai domiciliul în străinătate!"
Decizie a Curții de Justiție a UE: "Statul român nu are voie să îți taie buletinul, dacă tu ai domiciliul în străinătate!"
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis săptămâna trecută faptul că refuzul României de a elibera cărți de identitate cu domiciliul în orice alt stat membru este ilegal....
Nicolae Ciucă, fotografiat la restaurant cu un milionar luat în calcul pentru candidatura la Primăria Capitalei. Explicația liderului PNL
Nicolae Ciucă, fotografiat la restaurant cu un milionar luat în calcul pentru candidatura la Primăria Capitalei. Explicația liderului PNL
Președintele PNL Nicolae Ciucă și fondatorul Altex, Dan Ostahie, luat în calcul pentru o candidatură din partea coaliției PSD - PNL la Primăria Capitalei, au fost fotografiați duminică...
#cod portocaliu, #cod galben, #cod portocaliu viscol, #cod galben viscol , #cod portocaliu