Vremea devine si mai rea? Meteorologii ar putea emite coduri portocalii

Joi, 05 Martie 2015, ora 14:14
19719 citiri
Vremea devine si mai rea? Meteorologii ar putea emite coduri portocalii

Meteorologii au anuntat, joi, ca vremea s-ar putea inrautati in urmatoarele zile si ca au in vedere sa emita coduri portocalii de viscol.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au participat la comandamentul de iarna organizat la Guvern, unde au atentionat ca sunt sanse ca vremea sa devina si mai rea.

"In Romania, deocamdata este emis cod galben, care inseamna viscol la munte. Vineri dupa-amiaza sau vineri noapte este posibil sa ninga inclusiv in Bucuresti, in timp ce vantul va atinge viteze de aproximativ 50, 60 de kilometri la ora.

Ne asteptam ca acolo unde viteza vantului va ajunge la 70 de kilomtri pe ora si va ninge sa emitem niste coduri portocalii, pe perioade limitate, urmand ca la expirarea atentionarii cod galben la nivel national sa nu mai emitem niciun cod", a declarat directorul ANM Ion Sandu, adaugand ca vremea rea va persista pana sambata dupa-amiaza, arata Mediafax.

Meteorologii au emis, miercuri dupa-amiaza, doua avertizari de tip cod galben de precipitatii abundente inclusiv ninsori.

Vine iarna inapoi: Doua avertizari cod galben de ploi abundente si ninsori (Video)

Prima avertizare este valabila de joi, 5 martie, ora 13, pana vineri, 6 martie, ora 16, in 24 de judete.

In acest interval, vor cadea precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In zona montana si in regiunile sud-vestice vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare si, indeosebi la altitudini mari, se va depune strat consistent de zapada.

A doua avertizare intra in vigoare vineri, la ora 16, si se incheie sambata la 16.

In aceste 24 de ore, vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare in toate zonele montane, in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sudul Banatului. In rest, precipitatiile vor fi mixte.

Si hidrologii au emis cod galben de inundatii pe rauri din judetele Caras Severin, Timis, Mehedinti, Gorj si Dolj, de joi pana sambata, putand sa apara scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale.

Ploile aduc si inundatii: Cod galben in 5 judete

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#cod portocaliu vreme, #cod portocaliu ninsori , #cod portocaliu