Cod rosu de inundatii pe Prut si Raul Negru (Video)

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 15:58
4724 citiri
Cod rosu de inundatii pe Prut si Raul Negru (Video)
Foto: hidro.ro

Hidrologii au emis o avertizare cod rosu pe raurile Prut si pe Raul Negru din judetul Covasna. Avertizarea este valabila pana luni, la ora 16.00.

Codul rosu a fost instituit pe raul Prut, pe sectorul Oroftiana - amonte Stanca Costesti, in judetul Botosani si pe Raul Negru pe sectorul Reci -Olt, in judetul Covasna.

Hidrologii au emis si avertizare cod portocaliu pe raul Siret pe sectorul Siret - amonte Cosmesti si pe raul Suceava - jud. Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vrancea, pe Tarnava Mica si pe Tarnava Mare pe sectorul Sighisoara - Blaj - jud. Sibiu, Mures si Alba.

De asemenea, ramane in vigoare avertizarea cod portocaliu pe Oltul superior si mijlociu, sectorul Tomesti-Sebes Olt, si pe afluentii aferenti acestui sector de rau (Raul Negru amonte Reci, Homorodul Mare, Homorodul Mic, Varghis, Cormos, Ozunca, Baraolt), aferente judetelor: Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu.

Se mentine si codul galben de pe Crasna - judetul Salaj si Satu Mare, Bega Veche - judetul Timis pe raurile din bazinele superioare ale raurilor Prahova si Buzau - judetul Prahova si Buzau, pe Putna, Rimnicu Sarat, Trotus, Bistrita si Moldova, Barlad - judetul Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Galati, Vaslui si Iasi, pe afluentii Prutului si pe Prut pe sectorul Stanca Aval - Prisacani - judetele Botosani, Iasi, Vaslui si Galati.

Hidrologii au decis si instituirea unui cod galben pe raul Tarnava Mare pe sectorul amonte Sighisoara - judetul Harghita si Mures, pe Tarnava sector Mihalt - Mures, pe Mures sector Tarnava - aval Alba Iulia - judetul Alba, pe Cibin si pe raul Olt aval Sebes Olt - judetul Sibiu, Valcea si Olt.

Fenomenele vizate in bazinele hidrografice Crasna, Bega Veche, Mures, Olt, Prahova, Siret, Prut sunt Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, inundatie si atentie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cod rosu inundatii, #cod rosu Prut , #cod rosu