Cod rosu de inundatii - plajele de pe litoral, in pericol

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 12:04
5014 citiri
Cod rosu de inundatii - plajele de pe litoral, in pericol

Hidrologii au emis mai multe avertizari de inundatii de tip cod rosu, portocaliu si galben, valabile pentru zilele de vineri si sambata.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a transmis, vineri, ca se instituie cod rosu de inundatii pentru bazinele hidrografice Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albesti si pe alte rauri mici din jumatatea de sud a judetului Constanta.

Avertizarea este valabila intre orele 12.00 si 20.00, perioada in care se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici din judetul Constanta cu efect de inundatii locale, precum si puternice eroziuni ale plajelor din zona costiera, se arata in comunicatul INHGA.

Inundatiile fac ravagii si morti pe litoralul Marii Negre

De asemenea, a fost instituit un cod portocaliu de inundatii valabil vineri, intre orele 12.00 si 20.00, pe raurile mici din Dobrogea aferente judetului Tulcea.

Totodata, in intervalul vineri, ora 20.00 - sambata, ora 12.00, se instituie cod galben de inundatii pe raurile mici din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

Toto cod galben de inundatii este valabil si pe raurile din bazinul hidrografic Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), in intervalul vineri, ora 12.00 - sambata, ora 12.00, iar fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul superior al raului Vedea si pe afluentul sau Teleorman, mai informaeza INHGA.

Cod portocaliu de furtuna - vezi judetele vizate

Judetele Tulcea si Constanta impreuna cu judetul Calarasi se afla sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale si furtuni inca de joi seara, de la ora 21.00, atentinarea fiind in vigoare pana vineri, la ora 15.00.

In acest interval, meteorologii au anuntat ca se vor cumula 50-70 l/mp si izolat peste 80 l/mp, iar vantul va sufla tare, cu precadere in zona litoralului, unde rafalele vor depasi 70 km/h.

F.N.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#cod rosu inundatii Constanta, #avertizare cod rosu inundatii, #cod portocaliu inundatii, #cod galben inundatii , #cod rosu