Codul insolventei discutat la CNA: Ne transformam in birou de notificari

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 08:48
1228 citiri
Codul insolventei discutat la CNA: Ne transformam in birou de notificari
Foto: Arhiva

Consiliul National al Audiovizualului elaboreaza un document privind Codul insolventei, acesta urmand sa fie discutat in sedinta de joi, aprobat si apoi trimis catre institutiile abilitate.

Potrivit Mediafax, membrii CNA au dezbatut, in sedinta de marti, Ordonanta de Urgenta privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, care prevede la articolul 81 ca "In cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizuala cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului".

De asemenea, membrii CNA au analizat articolul care prevede ca "in planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi supuse aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului".

Codul insolventei: Peste 100 de posturi de radio si tv, afectate - dilema mare la CNA

In timpul dezbaterilor, Valentin Alexandru Jucan, unul dintre membrii CNA, a propus trimiterea unei petitii catre Avocatului Poporului, Ministerului de Justitie, dar si Parlamentului, prin care sa aduca la cunostinta acestora problemele din aceasta Ordonanta de Urgenta.

"Este un Cod al insolventei cu noi reglementari discriminatorii, deoarece se face referire doar la anumite categorii, nu ofera egalitate intre actorii economici. (...) Noul Cod al insolventei contine reglementari importante adoptate in mod nedemocratic si ascuns si aici ma refer la faptul ca nu a fost respectat continutul legii 52 privind transparenta decizionala in administratia publica. Noul Cod al insolventei condamna definitiv la faliment firmele aflate in insolventa", a declarat Valentin Jucan.

Pe de alta parte, tot in sedinta de marti, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus ca intr-o decizie a Consiliului se face referire la un articol din Legea Audiovizualului, afirmand ca CNA nu are la baza o lege care sa prevada suspendarea licentei. De asemenea, aceasta a ridicat problema societatilor furnizoare de cablu, intreband daca acestea au dreptul de a scoate de pe frecventa lor radiodifuzorii care raman fara licenta pentru o perioada de timp.

Ministerul Justitiei isi asuma Codul Insolventei asa cum a fost aprobat in Guvern

"CNA ori este pe linie moarta pe acest Cod al insolventei - si cred ca nu trebuie sa faca nimic, ii este adusa la cunostinta intrarea in insolventa ca sa stie sa nu mai urmareasca un post, eu asa inteleg (...) daca judecatorul sindic anunta CNA, tot judecatorul sindic trebuie sa faca toate demersurile catre ANCOM si catre cablisti si catre toata lumea. Asadar, cred ca suntem in afara jocului si am lua act. Ori solicitam, cum spune domnul Jucan, o revenire asupra actului emis ori solicitam clarificari - cred ca ar trebui modificata si Legea Audiovizualului", a adaugat Iorga.

La randul sau, Christian Mititelu a precizat ca CNA trebuie sa exprime un punct de vedere privind Codul insolventei, afirmand ca, prin adoptarea ordonantei, CNA devine un "birou de notificari".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#CNA document Codul insolventei, #CNA dezbateri Codul insolventei , #codul insolventei