Vicepresedintele PDL Alin Tise a spus, joi, ca sesizarea depusa de Avocatul Poporului la CCR privind Codul Insolventei este o farsa, pentru ca nu ataca problema de fond a ordonantei de urgenta data saptamana trecuta de Guvern.
Problema de fond este, in opinia PDL, "principiul nediscriminatoriu fata de trusturile media detinatoare de licente", se arata intr-un comunicat remis
Ziare.com.
"PDL considera ca Avocatul Poporului doreste sa pacaleasca opinia publica. Se preface ca lucreaza cand de fapt avem de a face cu o politizare fara precedent a institutiei Avocatului Poporului", a declarat Alin Tise, coordonator al Internelor, Administratiei si Dezvoltarii in Guvernul alternativa al PDL, intr-o conferinta de presa.
Alin Tise a precizat ca PDL solicita ca Avocatului Poporului sa atace la CCR nu numai caracterul neretroactiv al Codului Insolventei, ci si problema fundamentala, respectiv caracterul discriminatoriu al Ordonantei.
Avocatul Poporului a contestat Codul Insolventei la CCR - ce articole sunt neconstitutionale"PDL solicita si procedura parlamentara de urgenta pentru dezbaterea Codului astfel incat sa il putem ataca noi, cat mai curand, la CCR in caz ca Avocatul Poporului nu o face. Iar daca CCR ne va da dreptate, Avocatul Poporului trebuie sa demisioneze", a adaugat Tise.
Avocatul Poporului a contestat, miercuri, Codul Insolventei la Curtea Constitutionala. Institutia a reclamat doua articole din acest cod: articolul 81, alinieatul 3 si articolul 348 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa. Ambele articole sunt considerate de Avocatul Poporului ca fiind neconstitutionale.
Avocatul Poporului Crisu Atanasiu a precizat ca a sesizat Codul Insolventei la CCR conform punctului sau de vedere si ca nu va face alte comentarii. Contactat de Mediafax, acesta a declarat "Este punctul meu de vedere. Alte comentarii nu fac".
In plus, vicepresedintele PDL a spus ca fostul ministru al Economiei,
Varujan Vosganian, ar trebui sa demisioneze imediat din Senat, pentru a putea fi cercetat penal.
Varujan Vosganian si-a dat demisia din Guvern"Prin votul din Senat, de luni, majoritatea USL a facut mult rau Romaniei. A incalcat statul de drept, principiul separatiei puterilor in stat si a incercat sa protejeze un membru al USL. Dincolo de interesul personal, Varujan Vosganian trebuie sa se gandeasca la interesul Romaniei. Interferenta politica, a Parlamentului, in actul de
justitie este extrem de grav. Romania va plati acest lucru in viitorul raport
MCV care va afecta aderarea Romaniei la Schengen", a spus conchis Tise.
Vosganian si-a pastrat imunitatea parlamentara, dupa ce senatorii au decis, luni, sa respinga cererea
DIICOT de urmarire penala. Apoi, Vosganian si-a dat demisia din Guvern dupa o discutie cu liderii USL, dar a anuntat ca nu va demisiona si din Senat.
D.T.