Ziare.com

PDL: Sesizarea Codului Insolventei la CCR, o farsa

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 17:52

   

PDL: Sesizarea Codului Insolventei la CCR, o farsa
Vicepresedintele PDL Alin Tise a spus, joi, ca sesizarea depusa de Avocatul Poporului la CCR privind Codul Insolventei este o farsa, pentru ca nu ataca problema de fond a ordonantei de urgenta data saptamana trecuta de Guvern.

Problema de fond este, in opinia PDL, "principiul nediscriminatoriu fata de trusturile media detinatoare de licente", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"PDL considera ca Avocatul Poporului doreste sa pacaleasca opinia publica. Se preface ca lucreaza cand de fapt avem de a face cu o politizare fara precedent a institutiei Avocatului Poporului", a declarat Alin Tise, coordonator al Internelor, Administratiei si Dezvoltarii in Guvernul alternativa al PDL, intr-o conferinta de presa.

Alin Tise a precizat ca PDL solicita ca Avocatului Poporului sa atace la CCR nu numai caracterul neretroactiv al Codului Insolventei, ci si problema fundamentala, respectiv caracterul discriminatoriu al Ordonantei.

Avocatul Poporului a contestat Codul Insolventei la CCR - ce articole sunt neconstitutionale

"PDL solicita si procedura parlamentara de urgenta pentru dezbaterea Codului astfel incat sa il putem ataca noi, cat mai curand, la CCR in caz ca Avocatul Poporului nu o face. Iar daca CCR ne va da dreptate, Avocatul Poporului trebuie sa demisioneze", a adaugat Tise.

Avocatul Poporului a contestat, miercuri, Codul Insolventei la Curtea Constitutionala. Institutia a reclamat doua articole din acest cod: articolul 81, alinieatul 3 si articolul 348 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa. Ambele articole sunt considerate de Avocatul Poporului ca fiind neconstitutionale.

Avocatul Poporului Crisu Atanasiu a precizat ca a sesizat Codul Insolventei la CCR conform punctului sau de vedere si ca nu va face alte comentarii. Contactat de Mediafax, acesta a declarat "Este punctul meu de vedere. Alte comentarii nu fac".

In plus, vicepresedintele PDL a spus ca fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, ar trebui sa demisioneze imediat din Senat, pentru a putea fi cercetat penal.

Varujan Vosganian si-a dat demisia din Guvern

"Prin votul din Senat, de luni, majoritatea USL a facut mult rau Romaniei. A incalcat statul de drept, principiul separatiei puterilor in stat si a incercat sa protejeze un membru al USL. Dincolo de interesul personal, Varujan Vosganian trebuie sa se gandeasca la interesul Romaniei. Interferenta politica, a Parlamentului, in actul de justitie este extrem de grav. Romania va plati acest lucru in viitorul raport MCV care va afecta aderarea Romaniei la Schengen", a spus conchis Tise.

Vosganian si-a pastrat imunitatea parlamentara, dupa ce senatorii au decis, luni, sa respinga cererea DIICOT de urmarire penala. Apoi, Vosganian si-a dat demisia din Guvern dupa o discutie cu liderii USL, dar a anuntat ca nu va demisiona si din Senat.

D.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 808 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor