Ce s-a schimbat dupa #Colectiv? Sute de cluburi din tara isi pun in continuare in pericol clientii

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 16:31
3475 citiri
Ce s-a schimbat dupa #Colectiv? Sute de cluburi din tara isi pun in continuare in pericol clientii

La un an de zile de la tragedia din clubul Colectiv, cand au murit 64 de persoane, lucrurile nu par sa se fi schimbat foarte mult si unele cluburi continua sa fie un pericol pentru clienti.

Aceasta este concluzia pe care o putem trage in urma a 448 de controale realizate de IGSU in perioada 11-12 noiembrie in mai multe judete din tara si in Bucuresti, cand au fost descoperite 1.333 de nereguli.

In Bucuresti s-au facut 53 de controale inopinate la cluburi si discoteci si au aplicat 49 de amenzi, in valoare de 77.000 de lei.

"Totodata, inspectorii de prevenire au constatat 198 de deficiente, iar la solicitarea acestora, 11 neconformitati au fost inlaturate pe durata controlului", au transmis reprezentantii ISU.

Neregulile descoperite de inspectori sunt in continuare cele care au contribuit si la amploarea tragediei de la Colectiv:

- instalatiil electrice cu defectiuni/improvizatii;

- neobtinerea autorizatiei de securitate la incendiu;

- nefunctionarea iluminatului de securitate pentru marcarea cailor de evacuare;

- blocarea/reducerea gabaritului cailor de evacuare.

ISU aminteste, totusi, ca persoanele care detin constructii si amenajari ce functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu vor putea obtine acest document pana cel tarziu 30 iunie 2017.

Pana la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu ramane in exclusivitate beneficiarilor investitiilor.

Chiar si asa, pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri functionarea localurilor daca constatata incalcarea grava a normelor de siguranta, mentioneaza reprezentantii insitutiei.

Citeste si Suferim #Colectiv. Un an de la o tragedie cat o revolutie

Cum este situatia in tara

In total, in urma controalelor din toata tara au fost aplicate 807 sanctiuni contraventionale (402 avertismente si 405 amenzi), in cuantum de peste 788.000 de lei.

"Cele mai multe controale pe linia apararii impotriva incendiilor au fost inregistrate in judetele Bacau (22 obiective), Cluj si Calarasi (19 obiective/zona de competenta), Mures (18 obiective), Arges (17 obiective), Brasov si Mehedinti (16 obiective/zona de competenta) ", transmiste IGSU, potrivit Mediafax.

In judetul Brasov pompierii au inchis doua cluburi dupa ce au constatat ca era depasit cu mai mult de 10% numarul maxim de clienti.

De asemenea, in Resita a fost sesizat parchetul dupa ce patronul unui club tinea localul deschis desi anterior activitatea ii fusese oprita, tot de pompieri, pe motiv de incalcare grava a masurilor de securitate la incendiu.

A.G.

Citeste si:
Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Guvernul Cioloș va fi supus pentru votul de învestitură miercuri, 20 octombrie, de la ora 10.00. Cu toate astea, misiunea USR pare a fi una imposibilă de vreme ce atât PNL cât și PSD au...
Cei mai bogați europarlamentari ai României. Rareș Bogdan, deputatul cu tablouri și ceasuri de 400.000 de euro
Cei mai bogați europarlamentari ai României. Rareș Bogdan, deputatul cu tablouri și ceasuri de 400.000 de euro
România este reprezentată în Parlamentul European de 33 de deputați, având un mandat de cinci ani. Salariul lunar net pentru această funcție este de aproximativ 7.000 de euro, la care se...
Sursa: Ziare.com
Comentarii