Dialog intre o victima Colectiv si Banicioiu: Ne-ati lasat sa murim ca niste caini/ Am facut cat am putut

Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 13:54
5482 citiri
Dialog intre o victima Colectiv si Banicioiu: Ne-ati lasat sa murim ca niste caini/ Am facut cat am putut
Foto: Arhiva Ziare.com

Nicolae Banicioiu, audiat 5 ore la Parchetul General in dosarul Colectitv, a avut un dialog cu Mihai Grecea, victima din clubul bucurestean.

Grecea l-a intrebat pe fostul ministru de ce oamenii au fost lasati sa moara "ca niste caini", iar Banicioiu i-a spus ca "statul roman a facut tot ce a putut".

"De ce ne-ati lasat sa murim acolo ca niste caini? Au fost banii mai importanti, miza politica?", l-a intrebat Mihai Grecea, victima din Colecitv, pe fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la iesirea de la audierile din dosarul "Colectiv".

Iata dialogul dintre cei doi:

Mihai Grecea: De ce ne-ati lasat sa murim acolo ca niste caini? Au fost banii mai importanti, miza politica?

Nicolae Banicioiu: Noi am spus din primul moment ca asiguram toate ce e necesar.

Mihai Grecea: Am urmarit toate materiale din media, le am...

Nicolae Banicioiu: Ne intalnim si raspund la fiecare, cand vreti dumneavoastra. Am facut tot ceea ce era omeneste posibil, credeti-ma. Si eu si doctorii. Nu acuzati salvatorii, vorbiti si despre oamenii care au fost salvati...

Mihai Grecea: Stiati ce e in spitale, ati fost ministrul Sanatatii!

Nicolae Banicioiu: Am incercat sa le repar (...) Noi am trimis afara toti pacientii...

Mihai Grecea: Cand? Dupa ziua a saptea, a opta, cand au inceput sa moara?

Nicolae Banicioiu: Dumneavoastra ati fost acolo ca si mine. Cine decidea cand pleaca pacientul? Ministrul nu decide (...) Credeti-ma ca am facut tot ceea ce era omeneste posibil! Statul roman a facut tot ceea ce a putut.

Fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a fost audiat, vineri, timp de cinci ore, la Parchetul General, unde a fost citat ca martor, in dosarul Colectiv. La iesire le-a spus jurnaistilor prezenti ca a raspuns la toate intrebarile procurorilor.

"Am raspuns la toate intrebarile. (...) Credeti-ma ca si eu si ceilalti am fi vrut sa facem mai mult. Si credeti-ma ca am facut tot ceea ce era omeneste posibil (...) Nu am refuzat niciun ajutor", a declarat fostul ministru Nicolae Banicioiu la iesirea de la Parchetul General.

In acelasi dosar a fost audiat ca martor si seful DSU, Raed Arafat.

In 30 octombrie 2019, s-au implinit 4 ani de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv. In urma incendiului, au murit la fata locului 26 de persoane, iar apoi multi dintre ranitii internati, numarul victimelor ajungand atunci la 64. Printre cei care si-au pierdut viata in urma tragediei erau artisti, fotografi, jurnalisti, olimpici si studenti. Ulterior, la un si 9 luni dupa tragedie, un alt tanar a murit, ridicand bilantul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane inca se afla sub tratament pentru a-si ingriji ranile.

Eveniment Quarterly Report

USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor....
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat din nou măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu și a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o va iniția opoziția. Kelemen Hunor a...
#Nicolae Bancioiu Colectiv, #Nicolae Banicioiu Mihai Grecea , #Colectiv
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
"Ne-ati lasat sa murim ca niste caini"