Imaginile simbol ale #Colectiv: The day we give in is the day we die (Galerie foto & Video)

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 16:00
8754 citiri
Imaginile simbol ale #Colectiv: The day we give in is the day we die (Galerie foto & Video)
Foto: Arhiva Ziare.com/Nicu Socol

Peste 400 de oameni participau pe 30 octombrie 2015 la lansarea albumului Mantras of War al trupei Goodbye to Gravity.

Foto: Arhiva Facebook/Goodbye to Gravity

Concertul incepuse, oamenii erau veseli si se bucurau de muzica.

Foto: Miluta Fluieras

Baietii de la Goodbye to Gravity electrizasera atmosfera cu cateva piese cunoscute de pe noul album, inclusiv "The day we die", dar si cu cateva coveruri.

Video: YouTube/Arhiva mea

Dupa ce au cantat "The evil that man do" al celor de la Iron Maiden, s-a aprins al doilea set de artificii.

Foto: Miluta Fluieras

A fost momentul cand a inceput infernul. Flacarile au cuprins cu o repeziciune infioratoare buretele care captusea stalpul de langa scena si apoi intreg tavanul.

Foto: Captura Digi24/documentar

Focul pica peste oamenii care incercau sa scape pe o usa mult prea ingusta, pentru ca o alta era blocata. In busculada creata, oamenii au cazut unii peste altii blocand cu totul iesirea. Cei care erau afara sau reusisera sa iasa au fost primii salvatori. Unii au tras oameni din gramada creata la iesire. Altii au intrat iar in club sa-si salveze prieteni si nu au mai iesit.

Cand au ajuns ambulantele si pompierii la fata locului, scena arata ca un camp de razboi.

Foto: Arhiva Hepta.ro

Tineri arsi pe cap, pe fata si pe corp cereau ajutorul atat pentru ei, dar mai ales pentru cei care nu iesisera inca din club. Ambulantele nu faceau fata, medicii au inceput sa resusciteze ranitii pe asfalt.

Video: Stiri pe Surse/Cristi Selaru

La cateva ore de la primele scantei, bilantul era infiorator: 26 du oameni au murit pe loc, 88 au fost dusi la spitale cu ambulantele, 184 au ajuns la spital dusi de prieteni, de soferi opriti pe strada, sau de taxiuri.

Primele 24 de ore ale tragediei - filmul evenimentelor

In orele si zilele care au urmat, bilantul tragic a crescut necrutator. Zona din fata clubului Colectiv a devenit un altar, unde zeci de mii de oameni au venit sa-si planga durerea.

Foto: Arhiva Hepta.ro

Treptat durerea s-a amestecat cu furia tot mai mare ca aceasta nenorocire ar fi fost evitata daca autoritatile ar fi respectat legile. Satui de coruptie, incompetenta si iesiri publice prin care cei care conduceau institutii implicate in acest dezastru incercau sa se spele pe maini, zeci de mii de oameni au iesit in strada in Bucuresti si in numeroase orase din tara, mai multe zile la rand.

Video: Youtube/Sergiu Brega

The day we give in is the day we day a fost versul celor de la Goodbye to Gravity care i-a unit pe oameni si le-a dat un scop comun: sa lupte pentru ca nimeni sa nu mai moara din cauza coruptiei si incompetentei.

Foto: Arhiva Ziare.com/Nicu Socol

Foto: Arhiva Ziare.com/Nicu Socol

In urma acestor proteste, Victor Ponta si-a dat demisia din fruntea Guvernului, intr-un final si Cristian Popescu Piedone a renuntat la scaunul de primar, ministrii lui Ponta au plecat si ei si in locul lor au venit Dacian Ciolos si tehnocratii.

Protestele s-au incheiat, romanii s-au intors la problemele lor de zi cu zi, doar Gabriel Oprea a reusit sa mai infurie cateva mii de oameni recent.

In fata fostei fabrici Pionierul, lumanarile au ars continuu si flori proaspete au fost aduse zilnic, insa peste multi dintre noi s-a reasezat resemnarea.

Foto: Arhiva Ziare.com/Camelia Badea

Foto: Arhiva Ziare.com/Alexandru Nistor

La un an de la tragedie, rememoram emotiile pe care le-am trait atunci. 64 de oameni au murit. Sute au ramas cu rani adanci. Mantra lasata mostenire de Goodbye to Gravity si tinerii care au fredonat-o cu ei rasuna in mintile si inimile noastre: The day we give in is the day we die!

Foto: Facebook/Asociatia Colectiv

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incendiu Colectiv 2015, #comemorare victime Colectiv, #the day we die , #Colectiv