Parintii victimelor, suparati ca Iohannis a mers separat la Colectiv: Politicienii sunt acolo sus, noi ramanem aici, unde ne e locul

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 20:15
6038 citiri
Parintii victimelor, suparati ca Iohannis a mers separat la Colectiv: Politicienii sunt acolo sus, noi ramanem aici, unde ne e locul
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multi parinti ai unora dintre tinerii care si-au pierdut viata in clubul Colectiv, reuniti in Asociatia Colectiv GTG 3010, au declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca se asteptau, la comemorarea unui an de la tragedie, la mai multa solidaritate din partea institutiilor statului si a politicienilor.

Laurentiu Istrate, tatal lui Bogdan Claudiu Istrate, tanarul de 22 de ani care a murit la doua saptamani de la incendiu, a spus ca se astepta, in ziua comemorarii unui an de la tragedie, la mai multa solidaritate, inclusiv din partea presedintelui, care s-a dus la Colectiv inainte de dezvelirea monumentului din Piata Bucur.

"E o zi in care Romania ar fi trebuit sa dea din nou dovada de solidaritate pe care a dat-o anul trecut, dar poate gresesc, poate nu, am vazut ca fiecare institutie, fiecare si-a facut programul lui.

Presedintele s-a dus la Colectiv cand a dorit el, asociatia a organizat dezvelirea unui monument in memoria celor 64 de victime asa cum am gandit-o noi, cum au gandit-o cei care conduc asociatia, altii au organizat un mars, altii organizeaza diverse evenimente. Mesajul meu este ca in tara asta e nevoie de unitate, ca atunci cand cineva are o idee toti ceilalti ar trebui sa se alature, sa vina cu alte idei, cu propuneri de imbunatatire", a aratat acesta.

Iohannis, la #Colectiv: Mi-as fi dorit sa stim totusi cine s-a facut vinovat de acest accident teribil

La randul sau, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat ca este normal ca politicienii sa participe alaturi de organizatori la comemorare, nu separat.

"Noi ne dorim ca, la acest moment, Colectiv sa fie un moment de pornire a schimbarilor in aceasta tara. Ne dorim ca la astfel de evenimente sa nu mai participam separat. Este normal ca politicienii sa vina odata cu noi, nu separat. Se pare ca dumnealor considera ca trebuie sa continue aceasta delimitare. Politicienii sunt acolo sus, noi ramanem aici unde ne e locul", a spus Iancu.

Un an de la #Colectiv: Mars tacut pana la locul tragediei, concerte, tunuri de lumina si panza neagra pe Guvern (Foto)

Schimbari mici

Intrebat ce s-a schimbat efectiv intr-un an, Eugen Iancu a raspuns ca e vorba de cateva proiecte de lege in sanatate.

"E vorba de accesul la dosarul pacientului. Stiti probabil ca noi am avut astfel de probleme. De fapt, eu sunt dintre cei 64 si doar patru si-au obtinut dosarul. In rest, opozitie totala.

Noi am cerut acest lucru inca din aprilie si se pare ca in curand vom avea o astfel de lege care va permite accesul la dosare. In rest s-a lucrat foarte mult pe parte de arsi, care este zero in Romania, din pacate. Un piculet sa spunem ca s-a schimbat legislatia in domeniul cluburilor, dar foarte putin", a precizat presedintele asociatiei.

Mircea Kivu: Societatea civila a devenit constienta de puterea ei dupa #Colectiv. Sa vedem cum o va folosi

Jean Chelba, tatal unui alt tanar care a murit in urma tragediei, a spus ca poporul roman nu e in stare sa se uneasca decat cateva secunde, in momente istorice, la evenimente tragice.

"Viitorul este nu foarte luminos, daca nu punem mana sa ne adunam, si spun de mult timp asta. Poporul roman nu e in stare sa se uneasca decat cateva secunde, in momente istorice, la evenimente tragice. Uitam foarte repede si lasam pe altii sa faca lucrurile pe care ar trebui sa le facem toti", a spus tatal lui Alex Chelba, adaugand ca spera, totusi, ca lucrurile sa se schimbe in bine.

La randul sau, Catalin Scanteie, supravietuitor al tragediei si organizator al seriei de concerte caritabile care se incheie duminica, a spus ca spera ca astfel de evenimente sa fie organizate anual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parinti Colectiv suparati Iohannis, #parinti victime Colectiv , #Colectiv