Pompierii din dosarul #Colectiv au fost trimisi in judecata de DNA

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 13:41
2558 citiri
Pompierii din dosarul #Colectiv au fost trimisi in judecata de DNA
Foto: imagini Arhiva/captura Digi24

Procurorii militari din cadrul DNA au dispus trimiterea in judecata a fostilor angajati ai ISU Antonina Radu si George Petrica Matei, acuzati ca au facut verificari in Clubul Colectiv fara a lua masuri.

In cauza s-au constituit parti civile 248 persoane care au formulat pretentii civile ce se ridica la 212.474.000 de euro si 51.240.315,8 lei, precizeaza DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurorii militari din cadrul DNA - Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari - se arata ca, in perioada septembrie 2014 - 30 octombrie 2015, cei doi ofiteri ai ISU nu si-au indeplinit obligatiile, desi au constatat ca clubul Colectiv nu avea aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Potrivit DNA, cei doi au creat astfel un prejudiciu de 12.156,42 lei ISU Bucuresti Ilfov. Aceasta suma reprezinta costurile interventiei ISU in noaptea tragediei. Totodata, cei doi sunt acuzati si ca au ajutat S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti sa obtina un folos necuvenit de 62.298 lei, suma reprezentand profitul realizat de la inceperea functionarii pana la data tragediei.

In noiembrie 2015, Radu Antonina si Matei George Petrica au fost arestati preventiv, apoi plasati in arest la domiciliu pana in luna martie, de atunci fiind cercetati sub control judiciar.

In decembrie 2015, cei doi au fost trimisi in judecata, insa, in 15 februarie 2016, Curtea Militara de Apel Bucuresti a decis ca procurorii trebuie sa refaca rechizitoriul, dupa ce judecatorii militari au constatat mai multe nereguli in legatura cu introducerea in dosar a partilor vatamate si incalcarea dreptului la aparare in cazul unuia dintre pompieri, Antonina Radu, dosarul fiind retrimis la DNA. Procurorii au refacut ancheta, astfel ca dosarul isi urmeaza acum cursul in instanta.

Citeste toate stirile despre tragedia de la Colectiv

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#pompieri ISU Colectiv trimisi judecata, #dosar Colectiv judecata , #Colectiv