Senat: Tratamentul victimelor din Colectiv va fi suportat de stat. Pe viata!

Luni, 03 Februarie 2020, ora 20:53

   

Senat: Tratamentul victimelor din Colectiv va fi suportat de stat. Pe viata!
Plenul Senatului a aprobat, luni, propunerea legislativa referitoare la acordarea de sprijin financiar pentru plata tratamentelor victimelor incendiului de la Colectiv pe durata intregii vieti a acestora.

Cu unanimitatea voturilor senatorilor prezenti (111) a fost adoptata propunerea legislativa initiata de un grup de senatori PNL, USR, UDMR si ALDE pentru modificarea si completarea articolului 1 din OUG nr. 56/2015 privind plata tratamentului medical in strainatate al persoanelor a caror stare de sanatate a fost afectata in urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs in clubul Colectiv.

Prin acest act normativ se aproba plata din bugetul Ministerului Sanatatii a cheltuielilor aferente oricaror tratamente medicale necesare, pe o perioada nelimitata, in tara si strainatate, atat in spitale private cat si de stat, la medici si terapeuti independenti, in regim ambulatoriu, sau cu internare si in orice alta forma.

Victimele beneficiaza de tratamente medicale pe intreaga durata a vietii, daca acestea sunt in legatura de cauzalitate directa cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

Legea are un caracter ordinar si a fost adoptata de Senat ca prima Camera sesizata.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2563 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Tratamentul victimelor de la Colectiv sa fie suportat de TOTI CEI...
VINOVATI, pe viata !!!
Dupa ce o sa le confiscati si valorificati integral averile facaturilor de pompieri, patroni, artificieri, ambulantieri, slujbasi incompetenti si iresponabili ai ISU si primari ce arestau live babele ce vindeau fraudulos cate o legatura de patrunjel pe trotuarul din fata pietei, deci NUMAI DUPA AIA, sa luati bani si din bugetul de stat, adica de la noi !!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor