Un an de la #Colectiv: In ce stadiu e dosarul si cand vor plati vinovatii

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 16:48
2651 citiri
Un an de la #Colectiv: In ce stadiu e dosarul si cand vor plati vinovatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Duminica se implineste un an de la tragedia din clubul bucurestean Colectiv. Atunci, in urma unui incendiu izbucnit de la artificiile aprinse in timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, 64 de tineri au murit si 112 au fost raniti.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut un bilant al actiunilor intreprinse in acest an in dosarul Colectiv.

Astfel, au fost trimisi in judecata 8 inculpati (6 persoane fizice si doua juridice) la Judecatoria Sectorului 4, unde urmeaza sa se stabileasca termenul de judecata.

Parchetul precizeaza ca a fost unul dintre cele mai complexe dosare, la care au lucrat foarte multi oameni.

"Acest dosar a reprezentat una dintre cele mai complexe cauze solutionate de procurori, ancheta fiind preluata de pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti imediat dupa producerea tragediei ce a cauzat moartea a 64 de persoane si ranirea altor zeci. La activitatea de cercetare penala au participat in jur de 100 de politisti, sub supravegherea a trei procurori de caz.

Mentionam, de asemenea, ca in cauza au fost audiate in calitate de martor un numar de 174 de persoane. Pana la emiterea rechizitoriului, peste 100 de persoane fizice, 11 unitati spitalicesti si alte 5 institutii s-au constituit parti civile", se arata intr-un comunicat al Parchetului remis vineri Ziare.com.

Dosarul artificierului: zeci de persoane audiate, sute de acte medicale si expertize medico-legale examinate

In comunicatul Parchetului se vorbeste si despre actiunile efectuate in dosarul artificierului Marian Moise, aflat sub control judiciar, pentru ucidere din culpa privind decesul a 64 de persoane si vatamarea corporala din culpa a 112 persoane, precum si pentru nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

"Pana in prezent au fost audiati 40 de martori si persoane vatamate si au fost identificate si ridicate sute de noi inscrisuri cu caracter medical de la unitati sanitare din Romania si strainatate. Au fost dispuse 82 de expertize medico-legale, fiind ridicate si alte inscrisuri de la autoritati ori institutii din tara", arata procurorii.

Parchetul mai informeaza ca medicii legisti de la "Mina Minovici" au apreciat ca in cazul mai multor raniti este nevoie de reexaminare la interval de sase luni si un an, in vederea stabilirii prejudiciului estetic sau a infirmitatii.

Reprezentantii Parchetului de pe langa ICCJ incheie asigurand ca cercetarile vor continua pana cand vor fi identificati toti vinovatii.

Citeste AICI toate stirile despre #Colectiv

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Colectiv dosar vinovati judecata , #Colectiv