Ziare.com

Ambasadorul Zuckerman: Strategia Partidului Comunist din China este clara - dominarea retelelor 5G si extinderea capacitatii de supraveghere prin companii precum Huawei

Joi, 22 Octombrie 2020, ora 22:44

   

Ambasadorul Zuckerman: Strategia Partidului Comunist din China este clara - dominarea retelelor 5G si extinderea capacitatii de supraveghere prin companii precum Huawei
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, afirma ca strategia Partidului Comunist din China "este clara: dominarea retelelor 5G si extinderea capacitatii de supraveghere prin companii precum Huawei".

"Statele, companiile si cetatenii trebuie sa poata avea incredere ca retelele 5G nu vor reprezenta o amenintare la adresa securitatii nationale, a vietii private, a proprietatii intelectuale sau a drepturilor omului. Nu poate exista incredere in situatiile in care producatorii si furnizorii se afla sub incidenta unor regimuri autoritare, cum este cazul Republicii Populare Chinez", considera acesta.

"Pe masura ce tehnologia avanseaza, mizele sunt din ce in ce mai mari! De exemplu, urmatoarea generatie de retele 5G va aduce o varietate de aplicatii inovatoare si transformatoare in sectoare precum aparare, transport, energie. Nu sunt simple aplicatii inovatoare, sunt stalpii de rezistenta ai infrastructurii critice! Cu toate acestea, acceptarea tehnologiei 5G de la companii care nu sunt de incredere va atrage noi amenintari, pe masura ce entitatile rau intentionate vor incerca sa exploateze accesul pentru intruziune sau supraveghere. Strategia Partidului Comunist din China este clara: dominarea retelelor 5G si extinderea capacitatii de supraveghere prin companii precum Huawei", a declarat Zuckerman, joi, la conferinta anuala "Provocari globale in domeniul securitatii cibernetice", organizata de CERT-RO.

El a facut referire la conceptul "Zero Trust (incredere zero)".

"Indiferent de ceea ce va spune o companie sau de ce tip de firewall este instalat, trebuie sa lucram pe baza unui principiu simplu: nu te increde niciodata, verifica intotdeauna! Statele, companiile si cetatenii trebuie sa poata avea incredere ca retelele 5G nu vor reprezenta o amenintare la adresa securitatii nationale, a vietii private, a proprietatii intelectuale sau a drepturilor omului. Nu poate exista incredere in situatiile in care producatorii si furnizorii se afla sub incidenta unor regimuri autoritare, cum este cazul Republicii Populare Chineze, fara transparenta si fara aplicarea principiului statului de drept, care sa protejeze consumatorii si companiile. Cele mai bune practici in materie de securitate cibernetica vor fi esentiale pentru protejarea retelelor de amenintari si accesari neautorizate sau "portite secundare". Insa, companiile care nu sunt de incredere si prezinta risc ridicat, precum Huawei si ZTE, nu au nevoie de o "portita secundara", deoarece elementele software si hardware de care dispun le ofera "poarta principala" care le permite stapanilor lor sa vada si sa auda pe toata lumea din retelele lor", a adaugat Adrian Zuckerman.

Potrivit acestuia, cetatenii si guvernele din lumea intreaga incep sa constientizeze aceasta amenintare.

"Administratia Trump, impreuna cu partenerii de incredere, ia masuri decisive de aplicare practica a acestor principii. Statele Unite si Romania au semnat un acord privind securitatea 5G, prin care se afirma angajamentul nostru de a dezvolta retele 5G sigure si de a evalua minutios amenintarile provenite de la furnizorii cu risc ridicat. De atunci, cinci alte state membre UE au urmat exemplul Romaniei si au incheiat acorduri cu Statele Unite.

In luna august, Secretarul de Stat Pompeo a anuntat extinderea Programului "Clean Network" - un efort amplu de abordare a amenintarii pe termen lung la adresa protectiei datelor, securitatii si drepturilor omului, provenite din partea entitatilor maligne, sub regimuri autoritare. Programul "Clean Network", conceput pe baza standardelor de incredere digitala acceptate la nivel international, reflecta angajamentul nostru pentru o retea globala de internet deschisa, interoperabila si sigura, care se bazeaza pe valori democratice comune. Mai bine de 30 de tari si furnizorii de servicii de retea aferenti au aderat la Programul "Clean Network", iar multi dintre gigantii mondiali ai telecomunicatiilor sunt in curs de a deveni "Clean Telcos". Acest efort are la baza un concept simplu: protejarea datelor noastre impotriva supravegherii statului condus de Partidul Comunist din China", a mai spus Zuckerman.

El a mentionat ca Statele Unite si Uniunea Europeana sunt de acord ca trebuie analizat cu atentie impactul pe care l-ar avea pe termen lung situatia in care s-ar permite furnizorilor cu risc ridicat accesul direct si indirect la retelele 5G.

"Dezvoltarea 5G, sustinuta prin principiile incluse in Setul de instrumente al UE privind securitatea cibernetica a retelelor 5G (EU 5G Toolbox) si in initiativa "Clean Network" va mentine valorile noastre comune cu privire la competitie loiala si reciproca, transparenta si principiul statului de drept", a afirmat Zuckerman.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre ambasadror SUA China partid comunist 5g
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2404 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o-ho....,

ceva pute aici.
astazi ambasadorul a fost foarte activ , este al 3-lea memo dat romanilor. nici nu a avut timp de lunch.
nici ceausecu nu era asa activ.
personal cred ca a gresit audienta , trebuia sa se adreseze ungurilor.
turma de oi din romania nu sare gardul.

 

Pai neamul lui a conceput globalizarea

si au mutat fabricile cu tot cu tehnologie in Asia, zicind ca saracii lumii sunt sclavii prosti.
Ce ruga Ceausescu, copiati tehnologii si punetile in viata, nu s-a realizat, dar chinezii si indienii au stiut sa-si traga dreptul din sclavagia gindita de jihovi!
Pina la pandemia actuala unde te intorceai vedeai numai grupuri de turisti chinezi!
De Microsoft, Google, Amazon care nu te lasa sa mai pui un e-mail pe propiul hardisk, au inceput sa piarda teren si era "stiintifico fantastica" la care se lucreaza acum, va duce la primul razboi mondial economic si la regruparea puterilor mondiale pe o noua scara.
Iar in Romanica politicienii au ajuns la faza bataii dintre lupi pe prada, deoarece nu prea a mai rams ce sa fure...

"Extinderea capacitatii de supraveghere.."

Pai cine va avea 5 G-ul, va avea si o capacitate uriasa de supraveghere, nu? Or americanii nu se dezmint. Nu vor sa imparta titlul de "jandarm mondial".

 

qua ie,,

echipamentele in "Jandarmeria Mondiala "sunt Nokia si Ericcson ... Ce mai zici de asta?

Firmele alea ..

mai pastreaza doar un nume. Actionariatul insa...

@RonaldR 00:00

- Ericsson !

Siggurro, băi Țzukky...

Voi i-ați pompat și-akku voi faakkeți figuri, odată ce donnallzzi au adunat de-ossanzze dodoloațe cat...casele...scanteilor.
Akku gata!!...ăĂ?
Și nu că n-ar fi, că e sigur adevărat că tovărășeii au stat tot mai polițienesc, au ranking de buni cetățeni, vezi Doamne...
Treci la semafor...PUK!...poză mică la tătukă...dăă coeficient la ranking...
Care nu-i destul de prettinn, l-au scos de la tovarăși.
Dar nu de-asta sunteți voi necăjiți, ass-ta v-ar place de fapt, no?
Săracilor, carevasăzică.
Doar că deh....chinezii ăștia mai are și alte idee.
Parcă nu stă prea sigură ossanz-țzuka.
Oricum ar fi, e bine de trimis la ei, scoși de prin OcțțiDent.

 

Noi am cunoscut comunismul....

Indiferent cum,indiferent ce costa,indifernet de conditii,nu trebuie sa mai permitem nimic comunistilor din china sau din alta parte.Relatiile economice si politice cu china sa fie minime,stricte.Americanii au dreptate de asta data,total.

 

actually rasa galbena va domina

va fi macel, dar va sfarsi asa cum a inceput.

Cand spui "rasa galbena" te referi la labarali?!?!

???

Pentru Trolii

chinezo sovietici si pensionarii cu amintiri nostalgice .... lasati propaganda si luti de aici....
https://www.fiercewireless.com/operators/verizon-puts-private-5g-focus-nokia-microsoft-partnership

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor