Decizia inchiderii dosarului Revolutiei, atacata. Maries: Nu pot decat sa zambesc, e un zambet trist

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 16:08
3221 citiri
Decizia inchiderii dosarului Revolutiei, atacata. Maries: Nu pot decat sa zambesc, e un zambet trist
Foto: captura Youtube/cristinalro

Teodor Maries a declarat ca Asociatia 21 Decembrie 1989 va ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) decizia de clasare a dosarului Revolutiei, luata de Parchetul instantei supreme, precizand ca autorii din dosarul Mieriadei sunt aceeasi cu cei din dosarul Revolutiei.

"Primul lucru pe care il fac - zambesc. (...) Nu pot decat sa zambesc, este sigur un zambet trist. Nu pot sa cred ca au avut capacitatea intelectuala, si cred ca cu celelalte capacitati nu stau bine, sa inchida dosarul Revolutiei, in care exista mult mai multe decizii CEDO decat in dosarul Mineriadei, pe care l-au redeschis.

Cu certitudine, Asociatia 21 Decembrie va ataca decizia la Inalta Curte si este o umilinta pe care o administreaza probabil in razbunare pentru faptul ca defileaza la Parchet toti criminalii din Mineriada. Va spun ca sunt aceeasi cu cei din Revolutie si ca atare poate este o ultima zvacnire si o ultima razbunare", a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989.

Maries a precizat ca, in acesta vara, a avut intalniri lunare la Sectia Parchetelor Militare nemultumit de faptul ca nu se reiau cercetarile in dosarul Revolutiei, dar si in dosarul Comunismului si cel al Mineriadei.

Dosarul Revolutiei a fost clasat

"Daca acest lucru s-a intamplat, o afirm cu toata sinceritatea, autorii documentului de azi, daca el exista, sunt, ierarhic vorbind, Ion Vasilache (seful Sectiei Parchetelor Militare, n.red.), Nitu Tiberiu Flaviu- procurorul general al Romaniei, ajutati de domnul Coldea (Florin Coldea, director adjunct al SRI, n.red.). Nu se putea inchide acest dosar fara cele trei persoane. Daca gresesc, domnul Coldea sa iasa public si sa spuna 'Maries a dezinformat!'. E adevarat, eu nu am fost informatorul lor si sunt mai putin informat. (...)

Sa iasa domnul Coldea public si sa spuna daca SRI impreuna cu Ion Vasilache, care nu este departe de aceasta institutie, si domnul Nitu, care nu e departe de aceasta institutie, au savarsit o noua crima impotriva celor pe care ii am in spatele meu, i-au omorat a doua oara, colegii nostri de la baricada care au cazut in ziua de 21 decembrie, si i-au ucis si pe cei pe care dupa 22 decembrie i-a omorat camarila KGB-ista a lui Ion Iliescu ca sa nu mai vorbesc de colegii de la Timisoara si din Cluj si din Sibiu si din alt oras", a spus Teodor Maries.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Maries clasare dosar Revolutie, #dosar Revolutie clasat, #dosar Revolutie , #comunism