Ziare.com

Unitatea 1 de la Cernavoda, oprita din cauza unei fisuri

Sambata, 30 Mai 2009, ora 13:41

   

Unitatea 1 de la Cernavoda, oprita din cauza unei fisuri
Unitatea 1 de la Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda, care functiona la putere nominala, va fi oprita pe o perioada de sapte zile dupa ce s-a constatat, in urma unei inspectii o neetanseitate la sistemul de instrumentatie din circuitul primar, a anuntat Nuclearelectrica.

"In cadrul programului de inspectie al Unitatii 1 de la Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda, care functiona la putere nominala, s-a constatat in data de 29 mai 2009 o neetanseitate la sistemul de instrumentatie din circuitul primar. Specialistii centralei au facut o evaluare operativa a situatiei si au decis oprirea unitatii in mod controlat, incepand cu data de 30 mai 2009, ora 0:00",se arata in comunicatul Nuclearelectrica.

Avaria nu pune in pericol personalul sau populatia

Potrivit sursei citate, cele constatate nu reprezinta niciun pericol pentru personalul de exploatare, populatia si mediul inconjurator. Cu centrala in stare oprita se va putea accesa zona, stabili cu precizie locul neetanseitatii, cauza si masurile efective de remediere. Preliminar, durata opririi este estimata la 7 zile.

Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare.

Compania Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 847 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cernavoda

Filiera canadiana dupa care a fost construita centrala este sigura!Nu e cazul ca toti nechematii sa isi dea cu parerea.Nu s-a facut rabat la calitate cum sugereaza neica nimeni.

 

 

cdjf

cernobal-cernavoda

 

 

nu stii

Taticu daca nu stii taci din gura!Comenteaza despre fotbal,blonde politica...Unde nu stii tci si mergi

 

 

fisuri

am suferit de pe urma incostientilor din ukraina care aU iradiar europa!! fiti atenti baieti ! nu va jucati , daca ne aducem aminte de cum a fost construita si din cele din urma pusa in functiune!! mai bine luati suturi in f.und acum decat- DOAMNE FERESTE-DUPA!!!

 

 

LA voi in curte !!!

Nu evorba ca s-ar fi facut rabat lacalitate. ORICE este facut pe lumea asta se strica!!!PRoblema este ca atunci cand se intampla intr-o centrala nucleara AI DAT DE MAMA ***. In mod normal o singura eroare nu trebuie sa duca la o catastrofa !!! Dar cine va raspunde daca iese prost ?La Cernobyl faceau niste teste nu a fost o defectiune de constructie sau de echipament si totusi a luat-o razna. Sunt energii foarte mari iar cand deschizi cutia pandorei SIGUR o patesti. 10000 de eoliene nu o sa faca atat paguba cit un singur incident NUCLEAR. IAr cine este asa de sigur pe tehnologia asta sa isi puna un reactor in curtea copiilor lui !

 

 

frumos din partea DOMNIILOR voastre ca

ca A-TI SARIT ca arsi la cele spuse de mine UN neica nimeni!dar ar fi cazul sa va dati numele intregi ca sa stim pe cine bagam in fata plutonului de executie in caz ca nu e tocmai asa cum GURA domniilor voastre GRAIESTE!!!(INTENTIONAI!)nu v-I se par cam multe defectiuni si opriri la centrala de pe malul marii!! o intrebare nevinovata!

 

 

Naveniti

Stii povestea cu drobul de sare?Reactorul de la Cernobal era construit dupa alt sistem decat Cernavoda nu discutam acum despre conceptul de siguranta nucleara,Daca nu stii TACI

 

 

SPERIATII

Elegant ar fi sa va dati primul numele!Spuneti =Neica nimeni=.........Nu ma tem de dvs.

 

 

avarii

Poate stiti ceva ,dar...testul verifica cea mai grava situatie-caderea totala a sistemului dr racire a reactorului Incercati sa va informati inainte de a mai speria lumea!!!!!!!!!!!!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor