Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda va fi repornita pe 2 iunie

Sambata, 30 Mai 2009, ora 21:12
857 citiri
Unitatea 1 a Centralei de la Cernavoda va fi repornita pe 2 iunie
Foto: Romania Libera

Unitatea 1 de la Cernavoda va fi repornita pe 2 iunie, dupa ce aceasta a fost oprita in mod controlat ca urmare a descoperirii unui por pe o conducta de impuls in sistemul de instrumentatie din circuitul primar, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Pompiliu Budulan.

"Lucrarile de reparatii sunt in desfasurare, la fel si verificarile de rutina pentru astfel de situatii. Estimam ca Unitatea 1 va fi repornita cu data de 2 iunie", a spus Pompiliu Budulan.

Acesta mai declarat, sambata, ca pentru a-si onora contactele Nuclearelectrica va cumpara 500 MW de pe OPCOM , iar restul cantitatii necesare de energie o va achizitiona de la producatorii cu care are contracte de intrajutorare.

Nuclearelectrica a anuntat ca a decis sa inchida incepand cu 30 mai, ora 00:00, Unitatea 1 de la Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda, care functiona la putere nominala, dupa ce s-a constatat, in urma unei inspectii, o neetanseitate la sistemul de instrumentatie din circuitul primar.

De asemenea, in data de 8 mai, compania a anuntat oprirea planificata a Unitatii 2 de la Cernavoda, pentru reviziile necesare, pe o perioada de 30 de zile. Directorul general al Nuclearelectrica a precizat, sambata, pentru NewsIn, ca Unitatea 2 va functiona la capacitate maxima incepand de marti.

Nuclearelectrica a fost infiintata in 1998 si detine cele doua unitati ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda si Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitesti. Reactoarele 1 si 2 de la Cernavoda au fiecare instalata o putere de circa 700 MW. Alte doua reactoare urmeaza sa fie construite si puse in functiune dupa 2016, cu o putere instalata asemanatoare.

Compania Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara, acoperind circa 18% din necesarul de energie electrica, dupa Hidroelectrica si inaintea celor trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#repornire centrala Cernavoda, #avarie Centrala Cernavoda , #conducta