Un sef de ONG din Iasi, ridicat de mascati de la o audienta publica a primarului

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 18:38
1968 citiri
Un sef de ONG din Iasi, ridicat de mascati de la o audienta publica a primarului
Foto: Arhiva

Seful unui ONG din Iasi, Sorin Balanescu, amendat saptamana trecuta dupa ce a intrat in conflict cu pensionarii veniti la o audienta publica cu primarul Iasiului, a fost ridicat, miercuri, de un echipaj de interventie al Politiei Locale din fata unui centru de cartier, unde edilul a tinut audiente.

Presedintele Forumului Asociatiilor pentru Transparenta in Administratia Publica (FAPTA) a fost ridicat de politisti la cateva minute dupa ce a inceput sa imparta cetatenilor adunati in fata centrului de cartier mai multe hartii care contineau detalii despre organizatia pe care o conduce, dar si copii dupa documente CNSAS legate de primarul Gheorghe Nichita, transmite corespondentul NewsIn.

Doi politisti in civil i-au spus lui Balanescu sa plece din fata centrului, iar, la scurt timp, un politist in uniforma i-a solicitat acestuia sa se legitimeze, dar seful FAPTA i-a spus agentului sa astepte pana ce termina de impartit hartiile. Ulterior, Balanescu a fost impins din spate si inconjurat de politisti, fiind preluat apoi de un echipaj de mascati si urcat in duba de interventie.

"Aceasta persoana a venit cu scopul de a perturba activitatile desfasurate de oficialii Primariei municipiului Iasi. In acest sens, colegii care au venit la interventie vor aplica sanctiune conform legii 61/1991 si, avand in vedere ca actul a fost repetat, se vor face documentatiile necesare premergatoare dosarului de infractiune contra bunelor moravuri", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Locale, Nicoleta Deciu.

Presedintele FAPTA sustine ca a fost ranit de politisti in timp ce a fost ridicat si a precizat ca va depune plangere penala pentru abuz in serviciu si vatamare corporala.

"Voi scoate certificat medico-legal. Eu nu m-am dus acolo sa fac scandal. Am vrut doar sa le dau oamenilor informatii despre organizatia pe care o conduc, sa-si inteleaga si ei drepturile, ei nu dau bani pe ziare si nici nu intra pe internet. Am vrut sa le arat si ca primarul este un turnator in care nu poti avea incredere", a declarat Balanescu.

Oficialii primariei au refuzat sa comenteze incidentul. Presedintele FAPTA a fost amendat de politistii locali cu 200 lei. El a fost in trecut membru al mai multor partide politice, a mai fost amendat de cateva ori de Politia Locala pentru diverse manifestari impotriva actualului primar, Gheorghe Nichita. Balanescu sustine ca toate procesele-verbale au fost anulate ulterior in instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Balanescu conflict Nichita, #Balanescu ONG protest , #conflict