Aproape 10% dintre tinerii din Romania consuma droguri usoare - sondaj

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 23:20
5766 citiri
Aproape 10% dintre tinerii din Romania consuma droguri usoare - sondaj

Aproape 10% dintre tinerii din Romania consuma droguri usoare, potrivit unui sondaj comandat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.

Astfel, 1% dintre cei intervievati au declarat ca obisnuiesc sa consume zilnic droguri, in timp ce alti 1% consuma astfel de droguri de 2-3 ori pe saptamana, 2% de 2-3 ori pe luna, iar 3% de 2-3 ori pe an. 91% dintre tinerii intervievati au spus ca nu consuma droguri usoare deloc.

Totodata, 11% dintre participantii la studiu au spus ca obisnuiesc sa consume alcool zilnic sau, iar 25% au edclarat ca o fac de 2-3 ori pe saptamana. Doar 37% dintre tineri au spus ca nu consuma alcool niciodata, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, 31% dintre tinerii din esantion au declarat ca sunt fumatori, in timp ce 66% au spus ca nu au acest obicei. Cei mai multi dintre cei care fumeaza spun ca obisnuiesc ca fumeze intre 10 si 20 de tigari pe zi (45%), in timp ce 30% fumeaza intre cinci si zece tigari pe zi, 12% fumeaza peste 20 de tigari pe zi, iar 10% fumeaza mai putin de cinci.

Peste 50% dintre tinerii intervievati au declarat ca in dieta lor zilnica includ legume si fructe crude (57%), in timp ce 34% au spus ca le consuma de 2-3 ori pe saptamana, iar 1% dintre respondenti au spus ca nu consuma acest tip de alimente deloc. De asemenea, 51% dintre tineri au spus ca beau cafea, iar 20%, ca nu consuma deloc.

Cand vine vorba despre alte tipuri de alimente, cum ar fi cele naturale, fara conservanti si aditivi, acestea sunt consumate zilnic de catre 45% dintre respondenti, in timp ce 38% consuma astfel de alimente de 2-3 ori pe saptamana. 1% dintre ei spun ca nu consuma deloc alimente naturale.

Exista o proportie semnificativa a respondentilor care consuma alimente de tip fast-food zilnic - 21%, precum si de 2-3 ori pe saptamana - 36%. Doar 14% dintre intervievati declara ca nu consuma deloc astfel de produse alimentare.

La sondaj au participat 1.205 persoane din grupa de varsta 18-35 ani. Esantionul este reprezentativ la nivel national pentru populatia din grupa de varsta 18-35 ani, a Romaniei, cu o eroare tolerata de +/- 2,8%. Cercetarea "Barometrul de opinie publica - tineret 2012" a fost realizata in perioada 30 noiembrie - 10 decembrie de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#tineri consum doguri usoare, #tineri consum droguri, #Romania tineri droguri usoare, #tineri droguri usoare , #consum de droguri