Consumul de droguri in crestere, centrele antidrog lipsa

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 13:01
2413 citiri
Consumul de droguri in crestere, centrele antidrog lipsa

Pe raza judetului Hunedoara nu exista niciun centru pentru tinerii care se confrunta cu consumul de droguri, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului neavand un astfel de centru in subordine, arata purtatorul de cuvant de la DGASPC, Ionela Lazar.

"Nu exista un astfel de centru in subordinea noastra", declara Ionela Lazar, adaugand ca ar exista astfel de centre la nivel de judet, insa acestea sunt subordonate institutiilor politienesti.

Desi tot mai multi tineri se confrunta cu consumul de droguri in Valea Jiului, in aceasta zona nu exista nici macar un centru de informare si de prevenire impotriva consumului de droguri.

Printre proiectele de dezvoltare ale Consiliului Judetean se afla si infiintarea unui centru care sa ofere servicii specializate copiilor si tinerilor care se confrunta cu consumul de droguri, alcool sau alte substante toxice.

Conform informatiilor de pe site-ul CJ, pentru acest proiect a fost propusa suma de 150.000 de euro, bani care se pare ca au capatat alta destinatie. Beneficiari trebuiau sa fie in primul rand persoanele cu probleme si CJ si DGASPC Hunedoara.

In baza documentului de pe site-ul CJ Hunedoara, in judet trebuia construit cel putin un astfel de centru destinat tinerilor cu probleme privind consumul de droguri.

In conditiile in care nu exista centre de prevenire si de combatere a consumului de droguri, totul cade pe umerii voluntarilor, a parintilor si a dascalilor. Doar acestia se pot ocupa in prezent de problema consumului de droguri.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#centru antidrog Hunedoara, #consum droguri tineri , #consum de droguri