Dependentii de droguri pot cere asistenta online pe site-ul ANA

Luni, 02 Iulie 2012, ora 22:26
1579 citiri
Dependentii de droguri pot cere asistenta online pe site-ul ANA
Foto: ana.gov.ro

Dependentii de droguri beneficiaza de asistenta online prin intermediul aplicatiei "Baza de date a institutiilor de asistenta in domeniul dependentei", disponibila pe site-ul Agentiei Nationale Antidrog (ANA).

"Utilizatorii aplicatiei pot fi consumatori de droguri sau alcool in cautarea unor servicii de asistenta carora sa se adreseze, apartinatori ai consumatorilor de droguri sau alcool interesati de servicii de asistenta pentru dependenta si institutii sau specialisti care doresc sa refere un caz pentru un tip de interventie care nu se regaseste in atributiile proprii", se arata intr-un comunicat al ANA remis, luni, Ziare.com

Aplicatia este disponibila in limba romana si cuprinde datele de contact ale furnizorilor de servicii de asistenta a consumatorilor de droguri si alcool si informatii de interes, despre capacitatea de cazare, costuri, tip de servicii, tip de beneficiari carora se adreseaza, caracteristici speciale precum posibilitatea de a furniza servicii persoanelor cu nevoi speciale.

"De asemenea, aceasta indica cu usurinta si precizie ridicata institutia asupra careia se doreste informarea, prin cautare personalizata dupa criteriile: Localizare; Tip de servicii; Beneficiari; Cost/zi; Facilitati de acces", potrivit documentului citat.

Noutatea aplicatiei consta in faptul ca, pe langa functia de informare a populatiei cu privire la serviciile de asistenta adresate consumatorilor de droguri sau alcool, permite furnizorilor de servicii sa se inregistreze, printr-o procedura online foarte simpla, in mod gratuit si voluntar, mai spun reprezentantii ANA.

"Prin crearea acestui sistem, ne propunem ca demersurile noastre sa vina in intampinarea nevoilor de informare a utilizatorilor de internet in ceea ce priveste posibilitatile de tratament adresat dependentei de droguri sau alcool", conform comunicatului.

A.T.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#dependenti droguri asistenta online, #asistenta online aplicatie ANA, #Asociatia Nationala Antidrog asistenta online , #consum de droguri