Ziare.com a stins lumina de Ora Pamantului

Sambata, 27 Martie 2010, ora 21:30
2430 citiri
Ziare.com a stins lumina de Ora Pamantului

Jurnalistii de la Ziare.com s-au alaturat sambata milioanelor de oameni din toata lumea pentru a sarbatori Pamantul, lasandu-l sa respire pentru o ora.

Asadar, de Ora Pamantului, noi toti am stins luminile, am oprit calculatoarele, telefoanele si tot ce consuma energia planetei, sambata, incepand cu 20:30. Am stat intr-o pauza prelungita, de o ora, pana la 21:30.

Iar voi, pentru ca sunteti alaturi de noi minut cu minut, speram ca ne-ati urmat si in acest demers.

Sondaj Ziare.com: Stingi lumina de Ora Pamantului?

Scandalurile politice au trebuit sa astepte, vestile proaste despre economie au fost aceleasi si cu o ora mai tarziu, vietile vedetelelor nu au suferit schimbari majore in decurs de 60 de minute.

Asa ca nu ati pierdut nimic sau, oricum, ati pierdut mult mai putin fata de cat pierde Pamantul in fiecare secunda din cauza noastra.

Fii dintre cei carora le pasa!

In 2009 romanii au fost destul de nepasatori, scaderea consumului de energie electrica in intervalul dedicat planetei nefiind una vizibila.

"Consumul mediu la nivel national la ora de varf este de 7.000 MW, iar, in seara de sambata, aceasta a inregistrat o variatie de doar 100 MW. Daca ar fi participat toti consumatorii, nu numai populatia, s-ar fi cunoscut o diferenta mai mare. Din lucrurile mici se fac faptele mari", declara atunci Octavian Lohan, directorul diviziei Dispecerat Energetic National, din cadrul Transelectrica.

Ora Pamantului a scazut consumul de energie in Romania cu doar 100MW

Voi toti cei care ne cititi zi de zi din cele mai indepartate colturi ale lumii, speram ca ati dat o mana de ajutor. Speram ca v-ati alaturat comunitatilor din care faceti parte, indemnandu-i sa se alature si ei voua, ca v-ati strans prietenii, rudele, vecinii, colegii de munca si ati petrecut o seara intreaga la lumina unui foc de tabara. Acea ora poate nu doar sa vindece Pamantul, dar si sa apropie oamenii.

Sa construim o traditie universala

Earth Hour este un apel global la actiune pentru un viitor sustenabil. Earth Hour a fost organizat pentru prima oara in 2007, in Sydney, Australia, cand 2,2 milioane oameni si companii au stins luminile timp de o ora.

Un an mai tarziu, evenimentul a devenit global, antrenand 50 de milioane de oameni din 35 de tari.

Romanii sting lumina pentru Earth Hour 2010

In 2008, aproape 30 de milioane de oameni au stins luminile timp de o ora, pentru a-si arata sprijinul fata de lupta impotriva incalzirii globale, primii fiind cei din Fiji si Noua Zeelanda.

In 2010 se pare ca peste 5.000 de orase s-au alaturat World Wide Fund for Nature. Orasul tau este unul dintre ele, iar daca nu e, fii cel care face primul pas!

Citeste si:
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
Noi tensiuni au izbucnit în USR după ce mai mulți membri incomozi din filiala Diaspora au fost excluși din partid ca urmare a alegerilor pentru șefia filialei. Aceștia susțin că fostul...
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...