Contrabanda cu tigari in Bucuresti si 9 judete: 18 retinuti, in urma perchezitiilor

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 11:09
1031 citiri
Contrabanda cu tigari in Bucuresti si 9 judete: 18 retinuti, in urma perchezitiilor

Procurorii argeseni au emis ordonante de retinere pe numele a 18 dintre cei 49 de suspecti de contrabanda cu tigari si alcool dusi la audieri in urma celor 51 de perchezitii efectuate miercuri in noua judete si in Capitala, prejudiciul estimat pana in prezent in acest caz fiind de 4,7 milioane de lei.

Perchezitiile au avut loc in judetele Arges, Dambovita, Olt, Prahova, Brasov, Maramures, Bistrita-Nasaud, Ilfov si in Bucuresti. Anchetatorii au stabilit ca invinuitii au comis infractiuni de contrabanda cu tigari si alcool in perioada octombrie 2010 - august 2011.

"Din probatoriul administrat in cauza, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, s-a stabilit ca in perioada octombrie 2010 - august 2011, invinuitii au comis mai multe infractiuni de evaziune fiscala, contrabanda si detinere in afara unui antrepozit fiscal sau comercializare pe teritoriul Romaniei a produselor accizate supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, prejudiciul stabilit pana in prezent fiind de 4.723.000 lei", anunta IPJ Arges.

In urma celor 51 de perchezitii efectuate la domiciliile invinuitilor si la sediile societatilor comerciale administrate de acestia, au fost identificate si ridicate pentru continuarea cercetarilor o instalatie artizanala de producere bauturi alcoolice spirtoase neautorizata, noua dispozitive pentru confectionarea de tigarete neautorizate, 13.000 litri de alcool etilic, 230.120 tigarete fara banderola de marcaj, aproximativ 400 kg tutun, suma de 120.000 RON si 38.700 euro.

Perchezitii in 10 judete - sunt vizati traficantii de tutun si alcool

Pe numele a 18 din cei 49 de suspecti au fost emise ordonante de retinere, in cursul zilei de joi, acestia urmand sa fie prezentati in instanta cu propuneri de arestare preventiva.

Anchetatorii spun ca, pe baza probelor administrate in acest caz, a reiesit ca invinuitii au produs si comercializat in perioada investigata cantitatea de circa 142.000 litri alcool etilic.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...