Galati: Contrabandisti de tigari, retinuti pentru 24 de ore

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 13:10
1572 citiri
Galati: Contrabandisti de tigari, retinuti pentru 24 de ore
Foto: Arhiva

Patru cetateni romani, dintre care unul era lucrator al Politiei de Frontiera, au fost retinuti marti de autoritatile de la Galati, pentru 24 de ore, fiind acuzati de contrabanda de tigari, din Republica Moldova.

Politistii de Frontiera Galati si Foltesti au descoperit trei persoane care incercau sa introduca ilegal in tara 43.215 pachete cu tigari.

Din cercetarile efectuate, s-a stabilit ca cei trei au fost sprijiniti de un lucrator al Politiei de Frontiera, in consecinta cei patru au primit ordonanta de retinere pentru 24 ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 29 zile, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vinovatii au fost prinsi in urma unul flagrant organizat pe un drum comunal situat intre localitatile Foltesti si Fantanele, in urma caruia au fost oprite pentru control un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero si un microbuz marca Volkswagen in care se aflau trei persoane.

La controlul efectuat asupra microbuzului a fost descoperita cantitatea de 864.300 tigarete (43.215 pachete cu tigari) diferite marci, cu timbru Republica Moldova, pe care vroiau sa le introduca in tara.

Politistii de frontiera au mai stabilit in urma cercetarilor ca din aceasta grupare face parte si un coleg de-al lor din cadrul Sectorului PF Foltesti, N.P. in varsta de 32 ani, care avea rolul de a facilita grupului de contrabandisti intrarea/iesirea din zona de frontiera.

Membrii retelei de contrabanda sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata, complicitate la contrabanda, aderare sau constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la trecere ilegala a frontierei de stat.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#contrabanda tigari Galati, #patru persoane retinute contrabanda tigari , #contrabanda