Ţigări de contrabandă transportate cu parapanta din Ucraina VIDEO

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 12:18
1386 citiri
Ţigări de contrabandă transportate cu parapanta din Ucraina VIDEO

Câteva mii de pachete de țigări au fost trecute peste graniță, din Ucraina în România, printr-o metodă mai puțin obișnuită.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 8.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost trecute ilegal peste frontieră din Ucraina în România, cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni.

În data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 03.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat în zona de responsabilitate și observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil parapantă cu motor) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Dorneşti-Grăniceşti, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Grăniceşti, jud. Suceava, au fost descoperite, abandonate, mai multe colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 93.600 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citeste si:
Criza migranților. Primii refugiați ilegali fac cale întoarsă din Belarus în Irak
Criza migranților. Primii refugiați ilegali fac cale întoarsă din Belarus în Irak
Un avion a decolat joi din Minsk spre Bagdad, cu migranți la bord care s-au trezit blocați la granița dintre Belarus și Polonia, a anunțat purtătorul de cuvânt alaeroportului din capitala...
Polițist lovit cu capul în gură la un kilometru de graniță cu Ucraina. Agresorul l-a amenințat cu moartea pe agentul de la frontieră
Polițist lovit cu capul în gură la un kilometru de graniță cu Ucraina. Agresorul l-a amenințat cu moartea pe agentul de la frontieră
Agresiunea s-a petrecut în cursul nopții de marți spre miercuri, 17 noiembrie, pe raza comunei sucevene Lupcina, la doar un kilometru distanță de frontiera cu Ucraina. Polițistul, agent...