Tigari de contrabanda de peste 50.000 de euro, confiscate la Suceava

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 22:47
1268 citiri
Tigari de contrabanda de peste 50.000 de euro, confiscate la Suceava
Foto :avocatura.com

Politistii de frontiera suceveni din cadrul SPF Brodina, apartinand ITPF Sighetu Marmatiei, au confiscat, duminica, tigari de contrabanda in valoare de peste 210.000 de lei, adica aproape 50.000 de euro.

Politistii de frontiera au executat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, ocazie cu care au depistat in apropierea frontierei de stat cu Ucraina mai multe colete voluminoase ce contineau baxuri cu tigari de contrabanda, informeaza purtatorul de cuvant al SJPF Suceava, Ilie Seritan Poroch.

S-a luat masura transportarii coletelor la sediul SPF Brodina unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 23.380 pachete cu tigari, de diferite marci de provenienta ucraineana. Au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin, pentru efectuarea cercetarii in comun a evenimentului.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 210.420 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, in prezent politistii de frontiera efectuand cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.

Tot duminica, la PTF Siret s-a prezentat pentru a intra in tara, conducand un autoturism marca "Ford", cetateanul roman B. Costica, de 49 de ani. Dupa controlul documentelor de calatorie, politistii de frontiera si lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit, descoperind ascunse si nedeclarate, in vederea sustragerii de la controlul vamal, infasurate pe corpul persoanei, 40 de pachete de tigari marca "Viceroy", de provenienta ucraineana.

Avand in vedere faptul ca, pe 9 februarie 2011, persoana in cauza a mai fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei, pentru sustragere de la controlul vamal a unui numar de 83 de pachete de tigari, politistii de frontiera i-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, in vederea solutionarii legale.

Tigarile, in valoare de 48 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul, in valoare de 7.000 de lei, a fost retinut in vederea continuarii cercetarilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#contrabanda tigari captura Suceava, #vama siret contrabanda tigari, #politia frontiera contrabanda tigari , #contrabanda