Tigari de contrabanda in valoare de peste 260.000 de lei, confiscate de politistii de frontiera

Luni, 28 Decembrie 2020, ora 12:19
2147 citiri
Tigari de contrabanda in valoare de peste 260.000 de lei, confiscate de politistii de frontiera
FOTO/Politia de Frontiera

Politistii de frontiera din Botosani si Iasi au confiscat, de Craciun, tigari de contrabanda in valoare de peste 260.000 de lei, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF), Minodora Racnea.

Potrivit sursei citate, tigarile au fost gasite intr-un autoturism care a fost abandonat pe raza localitatii Bajura, dupa ce a fost urmarit politistii de frontiera. In timpul urmaririi, angajatii de la frontiera au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma, fara insa a reusi prinderea persoanelor implicate.

"Politistii de frontiera din cadrul STPF Iasi, STPF Botosani si Sectorul Politiei de Frontiera Darabani au desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de competenta a SPF Darabani. Astfel, pe directia localitatii Bajura, la malul raului Prut, au fost observate mai multe persoane care incarcau colete voluminoase intr-un autovehicul. La vederea politistilor de frontiera, conducatorul autoturismului a demarat in tromba, ramanand impotmolit dupa 200 metri de deplasare, iar persoanele in cauza, profitand de conditiile meteo si de intuneric, au abandonat atat autoturismul, cat si coletele si s-au indreptat catre satul Bajura. Drept urmare, pentru retinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale", a afirmat Racnea.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 19.000 de pachete cu tigari, in valoare de 266.000 de lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor. De asemenea, a fost indisponibilizat, in vederea continuarii cercetarilor, autoturismul utilizat in activitatea de contrabanda, in valoare de aproximativ 30.000 lei.

"In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat, in vederea depistarii si identificarii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun", a mai precizat Racnea.

VIDEO Povestea celei mai cunoscute campanii anti-vaccin din lume. "Exact negationistii de profesie urmaresc profituri comerciale"

Cum a ajuns Bucurestiul mai scump chiar si decat marele Istanbul. Viata in Capitala a devenit un lux

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi drone tip avion pentru Poliția de Frontieră Română. Misiunile la care vor fi folosite
Noi drone tip avion pentru Poliția de Frontieră Română. Misiunile la care vor fi folosite
Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră, aceste aparate putând acoperi zone de până la 150 de kilometri. Poliţiştii de frontieră care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#tigari contrabanda, #Politia de Frontiera Romana, #tigari contrabanda confiscate , #contrabanda