Ucrainienii au apelat la un MiG-29 pentru a forța aterizarea unui avion al contrabandiștilor care se întorcea din România

Marti, 10 August 2021, ora 10:42
7739 citiri
Ucrainienii au apelat la un MiG-29 pentru a forța aterizarea unui avion al contrabandiștilor care se întorcea din România
Aparatul de zbor An-2 a fost forțat să aterizeze FOTO obiectivdesuceava.ro

Avionul contra­bandiștilor a intrat ilegal în România în noaptea de vineri, 6 august, spre sâmbătă, și a fost depistat de grănicerii ucraineni la revenirea în statul vecin, sâmbătă dimineață, pe 7 august.

Aparatul de zbor An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol și forțat să aterizeze la ora 7.30 pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv.

“Agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aerona­va a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, precizează un comunicat al Servi­ciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina, potrivit obiectivdesuceava.ro.

În dimineața zilei de 7 august, grănicerii departamentului Porubne din deta­șamentul Cernăuți au înregistrat un zbor ilegal al unei aero­-nave An-2 peste regiunea Ivano – Frankovsk.

Grănicerii ucraineni au raportat Unității de Apărare Aeriană a Forțelor Aeriene din Ucraina.

De pe aerodromul militar s-a ridicat o aeronavă militară, pentru a determina aterizarea aero­-navei suspecte de contrabandă.

La ora 7:30, avionul civil An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigăzii de aviație tactică „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol, potrivit presei din țara vecină care citează, la rândul său, contul de Facebook al Comandamentului Forțelor Aeriene.

MiG-ul a forțat pilotul de pe An-2 să aterizeze pe un aerodrom unde, în ciuda încercărilor contrabandiștilor de a fugi, au fost prinși de oamenii legii.

„La scurt timp de la aterizarea avionului la zeci de kilometri de graniță, pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv (Cosăuți, denumirea românească a localității din Pocuția – n.r.) din regiunea Ivano – Frankovsk, agenți ai Serviciului de Poliție al Frontierei de Stat și militari ai unității speciale DOZOR au reținut 4 persoane. După ce aeronava a aterizat, au încercat să scape într-o mașină”, s-a precizat într-un comunicat al Serviciului de Stat al Grănicerilor.

Cei reținuți sunt suspectați de contrabandă, iar infracțiunile au fost raportate la parchet și la structurile regionale de la Cernăuți și Ivano – Frankovsk ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Grănicerii ucraineni documentează infracțiuni, inclusiv transportul ilegal de țigări în România și alte încălcări prevăzute de legislația actuală. Totuși, cel puțin până acum, a fost comunicat că oamenii legii din țara vecină au deschis proceduri penale doar cu privire la „Încălcarea regulilor zborurilor inter­naționale”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu
Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu
Un document secret văzut de The Washington Post oferă o confirmare oficială și o codificare a ceea ce mulți din elita Moscovei numesc un război hibrid împotriva Occidentului. Ministerul...
#avion, #aterizare fortata, #Ucraina, #contrabanda, #MIG , #contrabanda