Ziare.com

ANAF anunta ca va finaliza, in iulie 2021, dezvoltarea sistemului informatic SAF-T

de Teodor Serban
Joi, 31 Decembrie 2020, ora 19:29

   

ANAF anunta ca va finaliza, in iulie 2021, dezvoltarea sistemului informatic SAF-T
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, joi, ca a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificata pentru luna iulie 2021.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificata pentru luna iulie 2021. In perioada ianuarie-februarie, vor avea loc consultari intre Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu reprezentanti ai mediului de afaceri, dezvoltatorii de software de contabilitate si CECCAR, pentru asigurarea unei intelegeri comune a modului de implementare a sistemului. De asemenea, consultarile vor viza si analiza elementelor critice ale sistemului: capabilitatile SAF-T, impactul schimbarilor asupra sistemelor interne ale companiilor, fluxul procesului de control fiscal, standardul SAF-T, tipul de date etc.", a informat ANAF.

Termenul de raportare a fisierului SAF-T de catre companii va fi definit avand la baza analizele efectuate in cadrul consultarilor, experienta altor administratii fiscale europene, dar si posibilitatile reale de ajustare a sistemelor informatice de catre companii.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in calitate de beneficiar, implementeaza cu sprijinul Ministerului Finantelor proiectul intitulat "Consolidarea capacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a sustine initiativele de modernizare" - cod SIPOCA 604.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta consolidarea capacitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a sustine initiativele de modernizare, prin introducerea de servicii publice electronice ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre mediul de afaceri, inclusiv prin implementarea unui fisier standard international de audit pentru toti operatorii economici.

"Digitalizarea si aplicarea de standarde in colaborarea dintre administratia fiscala si contribuabili determina cresterea gradului de incredere reciproca prin asigurarea unui nivel ridicat de transparenta si predictibilitate. SAF-T va contribui la asigurarea echitatii in derularea activitatilor economice, precum si la imbunatatirea conformarii voluntare prin reducerea efortului ambelor parti in ceea ce priveste alocarea resurselor umane si materiale", mai arata ANAF.

Reprezentantii ANAF spun ca in decursul urmatoarelor luni vor continua sa informam contribuabilii cu privire la implementarea SAF-T, in scopul pregatirii acestora pentru conformarea cu cerintele de export ale fisierului standard de control fiscal.

Citeste si:
Ce reforme sunt anuntate la Finante in programul de guvernare 2020-2024
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre ANAF sistem informatic finalizare 2021
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3266 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ANAF

Ăștia nici POS-uri nu au, trebuie sa te duci cu bani peșin la ghiseu. In pandemie, nu puteai rezolva nimic, că incompetentii ANAF nu știau nico cum sa porneasca un computer de acasa. Informatizare la ei? HA ha ha

 

sariti repede sa va platiti darile sa nu va m0ara bugetarii de foame

Fiii iubiti ai cocinei mioritice asteapta cresteri salariale si vouchere de concedii macar de 1000 de euro , asadar poulimea este rugata sa munceasca mai cu sarg pe salariul minim pe economie ca asa e in democratie zice Citu ,pilosii mananca ca bugetari cu tot cu amantele si finisori , si poulimea sa-si lase oasele pe ogoare si in fabricile in regim sclavagist al capitalistilor PSD din contracte cu statul.Cei care vi-o dau prin gureni din alte tari se pun la socoteala la anaf?

 

Voi mai lucrati in meserie sau faceti doar politica de genulasta

Domnule voi modernizati continuu "infrumusetarea sobolanilor"
pana ce praful se alege de tara!
Haide lasati discursurile politice si treceti la munca profesionala, faceti si voi ceva pentru salariile fabuloase ce le ciupiti de pe pielea romanului TURMENTAT DE CATRE VOI!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor