Consilierii Capitalei au aprobat contractul aditional cu Apa Nova

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 16:19
1444 citiri
Consilierii Capitalei au aprobat contractul aditional cu Apa Nova

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, marti, contractul aditional celui incheiat in 2000 de Primaria Capitalei si compania responsabila de alimentarea cu apa a Capitalei, Apa Nova, potrivit caruia aceasta va face investitii de 46 milioane de euro in urmatorii sase ani.

Investitiile vor viza extinderea retelelor, iar la ele ar urma sa se adauge o alta investitie, de 1,4 milioane de euro, pentru solutii de prevenire a inundatiilor.

Tot prin contractul aditional, Apa Nova ar urma sa renunte la unele datorii ale municipalitatii, respectiv la contravaloarea facturilor neachitate de catre RADET pentru serviciul de canalizare aferent apei calde menajere, in valoare de 51 milioane lei. Tot RADET va scapa de plata penalitatilor pentru apa potabila furnizata in 2008, in valoare de 16 milioane lei, potrivit aceluiasi contract aditional.

In plus, Apa Nova va renunta sa ceara cele 23 de milioane de lei, reprezentand compensarea datorata de primarie pentru taxa de acces in perioada 2006-2009.

Compania se mai angajeaza ca va sterge, in urmatorii 15 ani, suma de 400.000 de lei pe an pentru plata apei funizata consumatorilor casnici aflati in saracie.

Hotararea privind contractul aditional a fost respinsa in sedinta precedenta a CGMB, pentru ca nu a intrunit 37 din cele 55 de voturi ale consilierilor, respectiv majoritatea calificata, dupa ce PSD a votat impotriva. Consilierii PSD si-au motivat atunci votul negativ prin faptul ca Apa Nova a acceptat reducerea unor datorii pentru ca a investit putin de la preluarea contractului de concesiune si risca, astfel, anularea acestui act.

Contractul de concesiune a serviciului public de alimentare cu apa, semnat de Primaria Capitalei si Apa Nova, a intrat in vigoare pe 17 noiembrie 2000 si se intinde pe 25 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Consiliul Capitalei contract apa, #Consiliul Capitalei Apa Nova, #Bucuresti contract Apa Nova, #Bucuresti contract alimentare apa , #contracte