Contractele de 9,2 milioane de lei ale firmei Best Achizitii, "abonata a Primariei Capitalei'', care contesta licitatia pentru mastile destinate persoanelor vulnerabile

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 03 August 2020, ora 12:05
5018 citiri
Contractele de 9,2 milioane de lei ale firmei Best Achizitii, "abonata a Primariei Capitalei'', care contesta licitatia pentru mastile destinate persoanelor vulnerabile

Compania Best Achizitii a incheiat anul aceasta sapte contracte cu Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, aflata in subordinea Primariei Capitalei, in valoare de 9,2 milioane de lei, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Compania a fost amintita de Ludovic Orban duminica seara. Premierul a declarat ca licitatia de la Ministerul Sanatatii care viza achizitionarea de masti pentru persoanele defavorizate a fost contestata si apoi atacata la Curtea de Apel de catre o firma "abonata a Primariei Capitalei", iar modul in care a depus aceste contestatii indica faptul ca "incearca sa impiedice finalizarea contractului". Declaratiile au starnit un nou scandal meditic cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"A existat o firma, careia am sa ii dau numele, Best Achizitii SRL, un abonat al retelei Primariei Capitalei, care a contestat. Felul in care contesta mie imi arata ca, de fapt, incearca sa impiedice finalizarea contractului, astfel incat sa nu se distribuie mastile. Nu poti sa imi ataci in ultima zi a termenului legal in care se stabileste castigatorul contractului.

Dupa aceea, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor da solutie, respinge contestatia si mai asteapta pana la capatul celor 10 zile, parca sunt, termenul limita in care urma sa se incheie contractul si imi ataca in instanta, la Curtea de Apel", a spus Orban, duminica, pe B1 Tv, intrebat daca licitatia pentru mastile pentru persoanele defavorizate s-a incheiat.

Firma celui mai tanar milionar

Potrivit datelor Confidas, compania Best Achizitii SRL este administrata de Neagu Mihaela Elena si detinuta in proportie de 100% de Cristescu Alexandru Vlad Mihai. Afaceristul, in varsta de 26 ani, a fost clasat drept cel mai bogat tanar din Romania, potrivit unui top de specialitate.

El mai este actionar (60%) /administrator la societatea Agriflor SRL, asociat (33%) la Akyle Security SRL, asociat (50%)/ admistrator la Industrial Construct Solutions SRL si asociat (50%)/ admistrator Yam yam Catering SRL.

Contractele

Anul acesta, compania Best Achizitii SRL a incheiat sapte contracte cu Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, in valoare totala de aproximativ 9,2 milioane de lei.

6 aprilie 2020- contract de 365.000 de lei pentru livrarea de combinezoane cu gluga;

8 aprilie 2020- contract de 294.000 de lei pentru livrarea de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte.

9 aprilie 2020- contract de 700.000 de lei pentru livrarea de masti de protectie de tip FFP 2.

10 aprilie 2020- contract de 3.214.400 de lei pentru livrarea de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte.

10 aprilie 2020- contract de 1.980.000 de lei pentru livrarea de masti chirugicale cu 3 pliuri si 3 staturi cu elastic.

10 aprilie 2020- contract de 1.999.200 de lei pentru livrarea de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte.

25 aprilie 2020- contract de 657.000 de lei pentru furnizarea de combinezoane cu gluga.

Potrivit datelor Confidas, Best Achizitii SRL a incheiat in aprilie 2020 si 3 contracte cu Politia Locala Sectorul 1, in valoare de 2,8 milioane de lei.

Sursa: SEAP

Reactia Gabrielei Firea

Luni dimineata, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca premierul Ludovic Orban "insista sa acopere incompetenta Guvernului" privind achizitia mastilor de protectie promise populatiei, "aruncand pisica in curtea altora".

"Rusinos! Nu sunt capabili sa asigure mastile de protectie promise populatiei si gasesc tapi ispasitori! Premierul insista sa acopere incompetenta guvernului in mai multe privinte, dar si in cea a achizitiei mastilor de protectie promise populatiei, aruncand pisica in curtea altora! Este a doua oara cand afirma la televizor ca firma care a contestat licitatia pentru masti este abonata la contracte cu Primaria Capitalei.

Prima oara am tacut, crezand ca e dezinformat! Dar vad ca persista in eroare! Da, este abonata aceasta firma la Primaria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestatii! Si noua ne-au blocat nenumarate licitatii pentru achizitia unor produse si/sau servicii extrem de importante pentru bucuresteni", a postat Firea, pe Facebook.

Citeste si:
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
MAE atenționează Ungaria după ce noul președinte și-a asumat dreptul de reprezentant al tuturor maghiarilor: ”Astfel de declaraţii nu corespund standardelor europene”
Ministerul Afacerilor Externe a reacționat vineri seară, 20 mai, după o postare a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, în care a transmis că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi...
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Cum au ajuns românii din Diaspora să voteze AUR. Antropolog: George Simion este fix simbolul clasei mijlocii deprivate de globalizare
Votanții AUR sunt motivați de „nemulțumirea pe care o simt că alții câștigă mult mai mult decât ei de pe urma globalizării”, argumentează antropologul Radu Umbreș într-o analiză...