MRU despre contractul cu Bechtel: Ori a disparut, ori e o cumplita minciuna

Joi, 22 August 2013, ora 16:53
4056 citiri
MRU despre contractul cu Bechtel: Ori a disparut, ori e o cumplita minciuna
Foto: Arhiva

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, presedinte al Fortei Civice, spune ca nu isi poate inchipui ca nu mai exista contractul original cu Bechtel, spunand ca variantele posibile sunt fie disparitia in forma fizica, fie "o cumplita minciuna facuta sa acopere toate neregularitatile acestui contract"

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, senator de Arad, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Forta Civica Arad, despre contractul cu Bechtel, daca l-a solicitat cat a fost premier, si despre posibilitatea disparitiei acestuia.

Sova: Ne asteptam la surprize placute dupa desecretizarea contractului cu Bechtel

"Nici nu imi pot imagina ca acel contract nu se afla la ministerul de resort. Sunt surprins, pentru ca in mod normal contractul nu are de ce sa dispara. Nu se pot intampla decat doua lucruri: a disparut fizic, iar atunci cineva trebuie sa plateasca si exista functionari din minister care au opis cu toate hartiile aflate in fisetele lor,

sau contractul exista si totul este, de fapt, o cumplita minciuna facuta sa acopere toate neregularitatile acestui contract, care este de departe un campion al costurilor per kilometru de autostrada din toata Europa", a spus senatorul.

Adrian Nastase: Nu-mi vine sa cred ca s-a pierdut contractul original cu Bechtel

In varianta ca documentul original a disparut, "cineva ori a fost neglijent, ori a facut-o intentionat", a afirmat Ungureanu. Fostul premier s-a referit si la situatia blocajului existent pe Autostrada Nadlac-Arad, afirmand ca "de sapte-opt luni nu a fost luata nicio masura pentru a se continua lucrarile".

"Mi se pare incredibila atitudinea ministrului Sova (...) Cu un tupeu nemasurat incearca sa spuna ca are intentii bune, dar care nu pot fi aplicate pe seama mostenirii.

M-am uitat in dosarul acestei autostrazi, iar fara sa fii specialist iti sare in ochi faptul ca de la sfarsitul anului trecut incoace nu a mai existat nicio solutie pentru continuarea constructiilor, desi intreg santierul e grevat de datorii enorme catre furnizori si s-au pierdut sute de locuri de munca", a spus fostul premier.

Boagiu il transmite lui Sova locul exact in care se afla contractul cu Bechtel: Pur si simplu incompetent

El a adaugat ca "nu se poate spune ca nu exista bani, finantarea fiind asigurata 85 la suta din fonduri de coeziune, bani europeni". Ungureanu a spus ca, in opinia sa, procesul de reorganizare a CNADNR va bloca santierul pana in 2014.

"Cata vreme CNADNR e in reorganizare, pana in 2014 nu se va intampla nimic. Doar o dezordine absoluta. Statistic, ritmul de construire de autostrazi e de trei ori mai mic decat anul trecut", a mai spus Ungureanu.

Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a depus la DNA, marti, o plangere penala pentru neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate, ca urmare a lipsei exemplarului original al contractului cu Bechtel pentru autostrada Brasov-Bors.

"Plangerea penala cere, de asemenea, ca in situatia in care se va dovedi ca faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispozitie a acestui document imbraca forma altei infractiuni sa se dispuna atragerea raspunderii penale, dupa caz, pentru infractiunea de distrugere, furt sau abuz in serviciu contra intereselor publice.

Dan Sova: Contractul original semnat cu Bechtel este de negasit

Aceasta a fost facuta 'in rem' si nu e indreptata impotriva unei persoane anume, Directia Nationala Anticoruptie fiind in masura sa cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului", arata intr-un comunicat departamentul condus de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.

Potrivit sursei citate, plangerea a fost depusa la DNA fiind vorba de o infractiune de serviciu care poate aduce statului pagube importante, mai mari decat echivalentul a un milion de euro, tinand cont de valoarea contractului cu Bechtel.

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, anunta, in 7 august, ca a depus plangere penala la Parchetul ICCJ impotriva ministrului Dan Sova, acuzandu-l ca ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Nastase in anul 2003 pentru a-l apara pe fostul premier.

Anterior, Sova sustinea ca desecretizarea contractului cu Bechtel nu s-a facut pentru ca nu s-a gasit, la Ministerul Transporturilor, varianta originala. In replica, Boagiu sustinea ca documentul se afla la etajul 2, camera 58.

Intre timp, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a publicat unele documente declasificate referitoare la contract.

Contractul cu Bechtel desecretizat: Anca Boagiu ii cere lui Sova contractul semnat de Nastase

Proiectul autostrazii Brasov-Bors, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat in 2003 si inceput in 2004, in baza unui contract de 2,2 miliarde de euro incheiat cu Bechtel, care trebuia executat pana in 2012.

Contractul a suferit in decursul timpului mai multe modificari, fiind reziliat in mai 2013, statul roman urmand sa plateasca companiei americane 37,2 milioane de euro si datorii de 50 milioane de euro.

Pe fondul disputelor politice initiate de partidele care s-au succedat la guvernare si fara bani alocati de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat intr-un ritm lent, iar pana in prezent au fost executati doar 52 de kilometri.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Mihai Razvan Ungureanu Bechtel contract, #MRU contract Bechtel disparut, #Ungureanu contract Bechtel Sova , #contracte