Proiectul autostrazii care va traversa Romania de la nord la sud: "Se da drumul la o investitie de 2,5 miliarde de euro"

Joi, 03 Septembrie 2020, ora 22:28
51046 citiri
Proiectul autostrazii care va traversa Romania de la nord la sud: "Se da drumul la o investitie de 2,5 miliarde de euro"
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Saptamana viitoare va fi semnat contractul pentru Autostrada A7, coridorul rutier de mare viteza care va lega nordul de sudul Romaniei.

Anuntul a fost facut miercuri de Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, in timpul vizitei pe santierul lucrarilor de modernizare executate la DJ 208 A (Suceava - Liteni - Dolhasca).

Autostrada A7 va porni de la Siret spre Suceava si va continua spre Dolhasca pana spre Bucuresti. Flutur a explicat ca aceasta va fi cea mai mare investitie din istoria judetului Suceava. Valoarea proiectului se cifreaza la 2,5 miliarde de euro.

"Am o veste buna si calda. Saptamana viitoare, impreuna cu ministrul transporturilor, vom semna investitia cea mai mare din istoria judetului Suceava, Autostrada A7 Siret - Suceava - Dolhasca - Pascani - Bucuresti. Se da drumul la o investitie de 2,5 miliarde de euro, pe bani europeni", a spus Flutur, citat de cronicadefalticeni.ro.

Autostrada A7 va fi drumul de mare viteza pe relatia Nord - Sud care va prelua circulatia de pe DN 2, unde se inregistreaza cele mai mari valori de trafic auto din regiune.

Tronsonul de Siret-Suceava-Dolhasca-Pascani masoara 102 kilometri si se adauga celor 353 kilometri de la Pascani la Ploiesti. Autostrada va avea 455 de kilometri de la un capat la altul, intre Siret si Ploiesti si va traversa Moldova de la nord la sud. Soseaua de mare viteza va trece prin judetele Suceava, Iasi, Bacau, Vrancea, Buzau si Prahova.

#contract, #autostrada, #suceava, #flutur, #a7, #Moldova , #contracte