Seful CNAS ii ameninta pe medicii de familie

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 11:37

   

Seful CNAS ii ameninta pe medicii de familie
Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a declarat ca ar putea publica listele nominale cu medicii care au semnat contractul-cadru, pentru ca pacientii sa se poata indrepta catre ei, daca ceilalti medici refuza sa semneze contractul.

"Ultimele date pe care le avem arata ca ne indreptam spre procentul de 50% al medicilor care deja au semnat cu noi. Eu sper ca vom debloca aceasta situatie pana marti. Daca nu o vom debloca si daca restul de medici nu vor dori sa semneze in continuare contractul cu noi, vom face publice listele nominale cu medicii care au semnat si pacientii se pot indrepta catre acei medici si se pot duce sa-si ia retetele ca si pana acum, gratuite", a declarat presedintele CNAS pentru RFI.

"Acum o luna si jumatate, am fost mandatat in Guvern ca pana la anul sa vin cu o varianta de pachet de servicii de baza. Eu am spus ca definirea acestui pachet de servicii de baza inseamna standardizarea actului medical, inseamna reguli reale, care se vor introduce in piata, inseamna un fapt foarte important, acela ca statul cu banii pe care-i are va putea spune ce servicii poate acorda populatiei, numarul si mai ales calitatea acestora.

Ce nu va putea oferi ori ca numar ori ca si servicii propriu-zise va trebui preluat de catre o piata privata de asigurari. Doar infuzia privata de bani in sistemul sanitar la ora aceasta poate salva sistemul sanitar de la colaps", explica seful CNAS.

Citeste mai mult despre Seful CNAS ii ameninta pe medicii de familie pe RFI.ro


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1317 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Din nou dezbinare si invrajbire intre romani.
Mi.zerabil management mai practica si puterea asta actuala...
Ambigua
rank 5
Sunt banii oamenilor, nu ai doftorilor!
Doftorii sa faca bine sa munceasca, asa cum muncesc si oamenii, pana se imbolnavesc de atata munca, ca sa plateasca bir pe viata la CNAS, si din leafa, si din pensie...
Bine face Lucian Duta ca-i pune la treaba!
Si nu-i invrajbeste nimeni, ii orbeste banu' nemuncit!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Se vede ca nu ati prea fost
niciodata prin Occident.
Ambigua
rank 5
Ai dreptate!
Nu mi-am permis niciodata sa ma tratez prin occident. Dar am cotizat si cotizez din greu la CNAS, fara sa am nevoie macar de o reteta. Pana acum!
Si asa, din curiozitate, pentru nestiinta mea: trateaza cumva aia si fara bani? Ca sa stiu, sa dau navala si eu, cand oi cadea la pat, sa nu incap pa mainile Ciomilor...
serban virgil
rank 1
bravo....
chiar daca nu a fost suficient de dur, avertismentul a fost receptionat...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor