Turnul cu 15 etaje de langa de Scoala Centrala nu va mai fi construit

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 14:21
3364 citiri
Turnul cu 15 etaje de langa de Scoala Centrala nu va mai fi construit

Tribunalul Bucuresti a anulat joi Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) care prevedea constructia unui turn de 15 etaje vizavi de Scoala Centrala.

"Decizia Tribunalului Bucuresti confirma inca o data sutele de ilegalitati urbanistice de la Primaria Sectorului 2, unde primarul Neculai Ontanu si arhitectul-sef Bogdan Parvanu sunt inca in functie, si de la Directia de Cultura Bucuresti, unde consilierii care au semnat ilegalitati sunt, si ei, inca in functie", spune reprezentantul Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Planul Urbanistic de Detaliu, aprobat in noiembrie 2008 de Consiliul Local al Sectorului 2, prevedea demolarea Restaurantului Moldova si a cladirilor din str. Icoanei nr. 6 si 8 si construirea in loc a unui imobil 3S+P+2E+12Er (3 etaje subsol, parter, 2 etaje, 12 etaje retrase). Beneficiarul era firma S.C. Raptis Kavouras S.R.L., iar proiectantul a fost arhitectul Marius Turcu.

Actiunea de anulare a PUD-ului a fost initiata separat de Asociatia Prietenii Scolii Centrale, Asociatia Salvati Bucurestiul si Ministerul Culturii, dosarele fiind conexate la Tribunal.

Consiliul Local al Sectorului 2 poate formula recurs la decizia de joi a Tribunalului Bucuresti la Curtea de Apel Bucuresti. Intr-o actiune separata, Prefectul Municipiului Bucuresti a atacat si el PUD-ul, dosarul fiind in curs de solutionare la Tribunalul Bucuresti.

"PUD-ul anulat incalca flagrant prevederile Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent zonei protejate Icoanei. PUZ-ul prevedea inaltimi maxime de 10 metri, nicidecum de 45 metri cum prevedea PUD-ul si o densitate de construire (CUT = coeficient de utilizare a terenului) de 1,8, nicidecum de 5,25 cum prevedea PUD-ul. Legea urbanismului in vigoare la data aprobarii PUD-ului interzicea modificarea inaltimii maxime si a CUT prin PUD", se mai arata in comunicat.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...