Turnul cu 15 etaje de langa de Scoala Centrala nu va mai fi construit

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 14:21
3364 citiri
Turnul cu 15 etaje de langa de Scoala Centrala nu va mai fi construit

Tribunalul Bucuresti a anulat joi Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) care prevedea constructia unui turn de 15 etaje vizavi de Scoala Centrala.

"Decizia Tribunalului Bucuresti confirma inca o data sutele de ilegalitati urbanistice de la Primaria Sectorului 2, unde primarul Neculai Ontanu si arhitectul-sef Bogdan Parvanu sunt inca in functie, si de la Directia de Cultura Bucuresti, unde consilierii care au semnat ilegalitati sunt, si ei, inca in functie", spune reprezentantul Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Planul Urbanistic de Detaliu, aprobat in noiembrie 2008 de Consiliul Local al Sectorului 2, prevedea demolarea Restaurantului Moldova si a cladirilor din str. Icoanei nr. 6 si 8 si construirea in loc a unui imobil 3S+P+2E+12Er (3 etaje subsol, parter, 2 etaje, 12 etaje retrase). Beneficiarul era firma S.C. Raptis Kavouras S.R.L., iar proiectantul a fost arhitectul Marius Turcu.

Actiunea de anulare a PUD-ului a fost initiata separat de Asociatia Prietenii Scolii Centrale, Asociatia Salvati Bucurestiul si Ministerul Culturii, dosarele fiind conexate la Tribunal.

Consiliul Local al Sectorului 2 poate formula recurs la decizia de joi a Tribunalului Bucuresti la Curtea de Apel Bucuresti. Intr-o actiune separata, Prefectul Municipiului Bucuresti a atacat si el PUD-ul, dosarul fiind in curs de solutionare la Tribunalul Bucuresti.

"PUD-ul anulat incalca flagrant prevederile Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent zonei protejate Icoanei. PUZ-ul prevedea inaltimi maxime de 10 metri, nicidecum de 45 metri cum prevedea PUD-ul si o densitate de construire (CUT = coeficient de utilizare a terenului) de 1,8, nicidecum de 5,25 cum prevedea PUD-ul. Legea urbanismului in vigoare la data aprobarii PUD-ului interzicea modificarea inaltimii maxime si a CUT prin PUD", se mai arata in comunicat.

Citește și:
Mesajul agramat al Regelui Cioabă pentru austrieci: „ Vor fi numai pene de lebădă!”
Mesajul agramat al Regelui Cioabă pentru austrieci: „ Vor fi numai pene de lebădă!”
Autointitulat rege al romilor, Dorin Cioabă a reacționat după ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen. El a postat un mesaj agramat pe Facebook după ce Austria a respins...
Un fost ministru face lista eșecurilor lui Iohannis, cu Schengen pe primul loc: ”Tot ce a atins s-a terminat prost”
Un fost ministru face lista eșecurilor lui Iohannis, cu Schengen pe primul loc: ”Tot ce a atins s-a terminat prost”
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, susține că ”tot ce a atins Klaus Iohannis s-a terminat prost” și că poate doar ”România Educată” este o pată mai mare decât aderarea la...