Cum puteți afla incidența COVID din localitatea în care vă aflați. Harta detaliată a României, actualizată în permanență

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 15:38
14073 citiri
Cum puteți afla incidența COVID din localitatea în care vă aflați. Harta detaliată a României, actualizată în permanență
În momentul în care mouse-ul este plasat deasupra unei localități este afișată rata incidenței FOTO geo-spatial.org

Specialiștii grupați în jurul proiectului Geo-spatial.org au întocmit o hartă în care poate fi consultată în orice moment al zilei rata incidenței COVID în orice localitate din România.

Harta este disponibilă pe site-ul organizației non-profit, iar utilizatorii trebuie doar să miște mouse-ul până în dreptul comunei sau orașului care-i interesează.

Vor afla instantaneu care este rata incidenței COVID. Harta este întocmită și actualizată în timp real, în baza informațiilor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În același timp, cei interesați pot consulta un site întocmit sub coordonarea Primăriei Timișoara unde pot afla restricțiile stabilite pe praguri de incidență cumulată la 14 zile.

În valul 4 al pandemiei, măsurile restrictive sunt impuse la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT). Rata incidenței la nivel de județ este pur orientativă, importantă fiind cifra raportată în fiecare UAT.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți, 28 septembrie, că 666 de localităţi sunt în scenariul roşu, 109 fiind municipii şi oraşe. Dintre oraşele mari, 11 au incidenţa mai mare de 6 la mie. Dintre localităţile mai mari, oraşul Bragadiru are cea mai mare rată de infectare, în timp ce, la localităţile mici, cea mai mare incidenţă o are o localitate din Teleorman, respectiv 18,07 la mie.

Grupul de Comunicare Strategică adaugă că 109 municipii şi oraşe au rata de infectare mai mare de 3 la mie, fiind în scenariul roşu. Dintre aceste localităţi, 11 au incidenţa mai mare de 6 la mie.

Cea mai mare rată de infectare este în oraşul Bragadiru din judeţul Ilfov, respectiv 8,94 la mie.

De asemenea, sunt în scenariul roşu 557 de localităţi mai mici. Cea mai mare rată de infectare este în localitatea Zâmbreasca din judeţul Teleorman, respectiv 18,07 la mie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 11.0ncidenta, 49 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.912 sunt în Bucureşti. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrat de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, 208 persoane au decedat.

La ATI sunt internaţi 1.267 de pacienţi cu COVID-19. 306 copii cu COVID-19 sunt în spital, 17 dintre ei fiind la ATI. Cea mai mare valoare a incidenţei îmbolnăvilor este în Ilfov - 6,44. Capitala şi judeţul Timiş au coeficientul infectărilor peste 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#incidenta pe localitati, #cum aflu incidenta in localitate, #incidenta comune, #praguri restrictii covid , #coronavirus 28 septembrie