Cum puteți afla incidența COVID din localitatea în care vă aflați. Harta detaliată a României, actualizată în permanență

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 15:38
11558 citiri
Cum puteți afla incidența COVID din localitatea în care vă aflați. Harta detaliată a României, actualizată în permanență

Specialiștii grupați în jurul proiectului Geo-spatial.org au întocmit o hartă în care poate fi consultată în orice moment al zilei rata incidenței COVID în orice localitate din România.

Harta este disponibilă pe site-ul organizației non-profit, iar utilizatorii trebuie doar să miște mouse-ul până în dreptul comunei sau orașului care-i interesează.

Vor afla instantaneu care este rata incidenței COVID. Harta este întocmită și actualizată în timp real, în baza informațiilor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

În același timp, cei interesați pot consulta un site întocmit sub coordonarea Primăriei Timișoara unde pot afla restricțiile stabilite pe praguri de incidență cumulată la 14 zile.

În valul 4 al pandemiei, măsurile restrictive sunt impuse la nivel de unitate administrativ-teritorială (UAT). Rata incidenței la nivel de județ este pur orientativă, importantă fiind cifra raportată în fiecare UAT.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți, 28 septembrie, că 666 de localităţi sunt în scenariul roşu, 109 fiind municipii şi oraşe. Dintre oraşele mari, 11 au incidenţa mai mare de 6 la mie. Dintre localităţile mai mari, oraşul Bragadiru are cea mai mare rată de infectare, în timp ce, la localităţile mici, cea mai mare incidenţă o are o localitate din Teleorman, respectiv 18,07 la mie.

Grupul de Comunicare Strategică adaugă că 109 municipii şi oraşe au rata de infectare mai mare de 3 la mie, fiind în scenariul roşu. Dintre aceste localităţi, 11 au incidenţa mai mare de 6 la mie.

Cea mai mare rată de infectare este în oraşul Bragadiru din judeţul Ilfov, respectiv 8,94 la mie.

De asemenea, sunt în scenariul roşu 557 de localităţi mai mici. Cea mai mare rată de infectare este în localitatea Zâmbreasca din judeţul Teleorman, respectiv 18,07 la mie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 11.0ncidenta, 49 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.912 sunt în Bucureşti. Acesta este cel mai mare număr de cazuri zilnice înregistrat de la începutul pandemiei.

În ultimele 24 de ore, 208 persoane au decedat.

La ATI sunt internaţi 1.267 de pacienţi cu COVID-19. 306 copii cu COVID-19 sunt în spital, 17 dintre ei fiind la ATI. Cea mai mare valoare a incidenţei îmbolnăvilor este în Ilfov - 6,44. Capitala şi judeţul Timiş au coeficientul infectărilor peste 5.

Citeste si:
Cei mai bogați europarlamentari ai României. Rareș Bogdan, deputatul cu tablouri și ceasuri de 400.000 de euro
Cei mai bogați europarlamentari ai României. Rareș Bogdan, deputatul cu tablouri și ceasuri de 400.000 de euro
România este reprezentată în Parlamentul European de 33 de deputați, având un mandat de cinci ani. Salariul lunar net pentru această funcție este de aproximativ 7.000 de euro, la care se...
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Instanțele civile din întreaga țară sunt sufocate de dosarele foștilor senatori și deputați ai României care au depus acțiuni pentru recuperarea pensiilor speciale, anulate în februarie...
Sursa: Ziare.com