În cât timp vom avea 1.500 de cazuri noi de COVID-19 pe zi. Dr. Beatrice Mahler: ”Mă îngrijorează faptul că acestea sunt cazurile depistate”

Vineri, 20 August 2021, ora 13:43
3514 citiri
În cât timp vom avea 1.500 de cazuri noi de COVID-19 pe zi. Dr. Beatrice Mahler: ”Mă îngrijorează faptul că acestea sunt cazurile depistate”
Pacient ajuns în sare gravă la ATI FOTO Unsplash.com

Numărul infectărilor zilnice de COVID-19 rămâne ridicat. Vineri, 20 august, au fost raportate nu mai puțin de 628 de cazuri noi. De asemenea, au fost raportate și șase decese noi. A crescut și numărul celor care ajung la spital.

Conform ultimelor date, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.187. Dintre acestea,167 sunt internate la ATI.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, spune că această creștere ne indică faptul că în următoarea perioadă vom avea 1.500 de cazuri zilnice de infectări și secțiile de ATI pline.

”Dacă ne uităm la raportul de azi și analizăm în funcție de datele de săptămâna trecută și de acum o săptămână, vedem o creștere de aproximativ 60% a numărului de cazuri de la o săptămână la alta, la aceleași zile de raportare și cu un număr de teste relativ similar. Aceasta indică o creștere destul de accelerată a numărului de cazuri, ceea ce înseamnă că vom depăși numărul de 1.500 de cazuri zilnice în două săptămâni.

Mă îngrijorează faptul că acestea sunt cazurile depistate. Să nu uităm că pe lângă aceste cazuri sunt persoane care se testează la domiciliu și nu raportează aceste teste din varii motive și ajung să fie internate cu forme severe, în momentul în care practic au nevoie de terapie intensivă”, a precizat dr. Beatrice Mahler pentru Ziare.com.

Astfel, potrivit managerului Institutului Marius Nasta, ”există riscul să fie o suprasolicitare pe zona de terapie intensivă, mai ales în anumite părți din țară”.

Până astăzi, 20 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.089.817 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.504 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 34.388 au murit.

#coronavirus 20 august 2021, #numar mare pacienti, #beatrcie mahler, #presiune spitale , #coronavirus