24 de muncitori vietnamezi, internati cu COVID-19 la Iasi. Reactia angajatorului roman: "Betoanele nu se pot turna prin telemunca"

Sambata, 26 Septembrie 2020, ora 15:18
3087 citiri
24 de muncitori vietnamezi, internati cu COVID-19 la Iasi. Reactia angajatorului roman: "Betoanele nu se pot turna prin telemunca"
FOTO: Pixabay

Zeci de muncitori vietnamezi ai societatii Conest SA, o societate de constructii abonata la bani publici la Primaria Iasi, au fost diagnosticati cu COVID-19.

17 noi cazuri de COVID-19 au fost depistate vineri, 25 septembrie, la firma de constructii Conest S.A. din judetul Iasi in randul muncitorilor vietnamezi, dupa testarea periodica din interiorul companiei. Numarul total al vietnamezilor internati in spital a ajuns sambata la 25.

Coordonatorul grupului de muncitori vietnamezi, care asigura comunicarea intre companie si angajatii internati, a spus ca ai sai conationali au forme usoare si medii de boala.

Verificarile au inceput pe 19 septembrie, arata Ziarul de Iasi.

"Am luat atunci masurile indicate de autoritati, masuri pe care le-am facut publice atunci. Ne asteptam sa apara si alte cazuri dar am tinut permanent legatura cu medicii si am efectuat testari periodice. Ieri, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 din cei 28 retestati au iesit pozitiv. 11 sunt in continuare izolati. S-au luat toate masurile prevazute de legislatia sanitara. Noi pastram permanent legatura cu muncitorii vietnamezi internati prin intermediul managerului lor, cunoscator de limba engleza. Trimitem periodic, la recomandarea medicilor, pachete cu mancare, ne ingrijim sa aiba cele mai bune conditii si sa revina sanatosi in activitate. Betoanele nu se pot turna prin telemunca", a declarat Irinel Tofan, directorul general al Conest S.A., pentru sursa citata.

La firma au fost angajati recent 52 de muncitori din Vietnam, tara care are o rata foarte mica de infectie cu noul coronavirus, raportat la numarul de locuitori. La inceput, oamenilor le-a fost putin frica sa mearga la spital, dar dupa s-au simtit din ce in ce main siguranta.

"Acum, nu sunt ingrijorati. Conest a avut grija de noi bine si a actionat cu rapiditate pentru situatia sensibila provocata de COVID-19. Suntem recunoscatori pentru omenia cu care ne-ati tratat si ne tratati. Starea colegilor mei vietnamezi, de sanatate si de spirit, este una buna. Vorbesc cu familiile lor in fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijorati. Conditiile spitalului sunt foarte bune, iar medicii si asistentele au dat dovada de profesionalism", a spus Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi.

Ieri, 24 de angajati vietnamezi de la societatea amintita erau internati in spitale COVID-19 din Iasi.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
#Covid 19, #Iasi, #constructii, #vietnamezi , #coronavirus