26 de cetateni romani au murit de coronavirus in strainatate

Sambata, 04 Aprilie 2020, ora 14:13
3109 citiri
26 de cetateni romani au murit de coronavirus in strainatate
Foto: Arhiva Ziare.com

Un numar de 26 de cetateni romani aflati in strainatate au decedat de la inceputul epidemiei de COVID 19 pana la acest moment, a informat, sambata, Grupul de Comunicare Strategica.

Cat despre cazurile confirmate, 317 cetateni romani aflati in strainatate au fost depistati pozitiv cu noul tip de coronavirus, astfel: 129 in Spania, 152 in Italia, 15 in Franta, 8 in Germania, 4 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in Indonezia si cate unul in Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia si SUA.

"De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 26 de cetateni romani aflati in strainatate, 9 in Italia, 7 in Franta, 4 in Marea Britanie, 5 in Spania si unul in Germania, au decedat", potrivit sursei citate.

Situatia in tara

In tara noastra, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 430 de noi imbolnaviri cu coronavirus, astfel ca bilantul total ajunge la 3.613 de cazuri, conform datelor anuntate de Grupul de Comunicare Strategica.

329 de persoane au fost declarate vindecate si externate, in timp ce la Terapie Intensiva sunt internati 119 pacienti.

Bilantul negru e de 141 de morti, dupa ce au fost anuntate alte 8 decese cu putin timp inainte de bilantul zilnic. Vezi aici detalii despre ultimele 8 victime.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 15.252 de persoane. A scazut insa numarul persoanelor aflate in izolare la domiciliu. Daca vineri erau in izolare 114.646 de persoane, sambata numarul lor e de 113.449, cu aproape 1.200 mai putine.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 36.092 de teste.

In ultimele 24 de ore, la 112 au fost inregistrate 893 de apeluri si alte 4.164 au fost facute catre linia TELVERDE ( 0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor in legatura cu coronavirusul.

Urmareste in format LIVE TEXT cele mai noi informatii despre situatia cauzata de coronavirus in Romania si in lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#romani morti coronavirus strainatate , #coronavirus