Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni in Romania. Lista judetelor in care o sa fie distribuite

Duminica, 04 Aprilie 2021, ora 14:19

   

Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni in Romania. Lista judetelor in care o sa fie distribuite
O noua transa de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge luni, 5 aprilie, in Romania. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriana, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca si Timisoara.

Transportul catre centrele de stocare este asigurat de firma producatoare, inclusiv pe cale terestra. Vaccinurile sunt transportate in conditii optime de siguranta, in containere speciale, cu gheata carbonica si folie etansa, precizeaza Comitetul National de Coordonare a Vaccinarii anti-COVID.

Astfel, procesul de vaccinare continua atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara, dozele fiind distribuite astfel: Centrul National de Stocare Bucuresti: 171.990 doze; Centrul Regional de Depozitare Brasov: 66.690 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanta: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze; Centrul Regional de Depozitare Iasi: 45.630 doze; Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 58.500 doze.

Pana la acest moment, Romania a receptionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populatiei.

In centrele de vaccinare se vor utiliza atat doze receptionate de Romania in transa curenta, cat si in transele anterioare, pe baza solicitarilor transmise la Centrul National si centrele regionale de depozitare, prin directiile de sanatate publica judetene si cea a municipiului Bucuresti.

In Romania, alocarea dozelor de vaccin se realizeaza conform calendarului de livrare pus la dispozitie de firma producatoare, sens in care, saptamanal, tara noastra primeste transele de vaccin necesare imunizarii populatiei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de8033 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
johny54
rank 2
capra raioasa
Parca curg in valuri vaccinuriile venita de la impotenta de Europa, iar la noi sistemul de vaccinare se apropie de colaps, cu toate autolaudele guvernantiilor. Persoanele in varsta dupa cea au fost omorate cu miile in centrele de asistenta si prin spitale, urmeaza sa dispare pe capete, pana o sa le vina randul la vaccinare, fiecare zi fiind o condamnare la moarte, la Pastele cailor. Pana in prezent fiind vaccinati mai putin de 600 de mii, ma ramanand cca 4,5 milioane!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor