52 de morti in Romania depistati cu coronavirus. Pentru multi, rezultatele testelor continua sa vina dupa deces - UPDATE

Luni, 30 Martie 2020, ora 21:21
17090 citiri
52 de morti in Romania depistati cu coronavirus. Pentru multi, rezultatele testelor continua sa vina dupa deces - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile au anuntat 6 decese in Romania in ultimele ore, ceea ce a urcat bilatul negru la 52 de morti.

In continuare, rezultatele testelor ajung in mai multe cazuri si la zile dupa ce a survenit decesul. Totodata, se remarca faptul ca aproape toti pacientii aveau afectiuni preexistente si mai multi dintre cei care nu au avut un contact clar cu o persoana infectata fusesera internati in diverse spitale. Amintim ca, la nivel national, au fost confirmate pozitiv aproape 300 de cadre medicale.

Astazi au fost anuntate pana la ora publicarii acestei stiri 9 decese.

Iata detaliile despre ultimele 6 decese de astazi:

Deces 47 - Este vorba de un barbat de 77 de ani, din judetul Hunedoara. El a fost testat pe 27 martie si rezultatul pozitiv a venit de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara a doua zi, pe 28 martie. Doua zile mai tarziu, astazi, pe 30 martie, el e decedat.

Autoritatile precizeaza ca suferea de cardiopatie ischiemica, dar ca nu era avut in evidente ca si contact al unui alt pacient infectat.

Deces 48 - Este vorba de un barbat de 59 de ani, din judetul Bacau. Acesta suferea de diabet zaharat tip II decompensat si de hipertensiune arteriala. A fost testat pe 26 martie si rezultatul pozitiv a venit pe 27 martie. A murit astazi, pe sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, acolo unde era internat.

Deces 49 - Este vorba de un barbat de 74 de ani, din judetul Hunedoara, care era internat din 19 martie la Sectia de oncologie Deva. El suferea de adenocarcinom gastric stadiul IV si carcinomatoza peritoneala.

El a fost testat pe 27 martie, zi in care a si murit. Rezultatul a venit abia astazi, pe 30 martie.

Deces 50 - Este vorba de o femeie de 60 de ani, din judetul Hunedoara. Ea a fost transferata din Institutul Cardiovascular Timisoara pe 26 martie, dupa ce a stat in acelasi salon cu un caz confirmat. A fost testata in 26 martie, si a murit pe 29 martie. Rezultatul pozitiv a venit astazi, 30 martie. Ea suferea de cardiopatie si insuficienta cardiaca.

Deces 51 - Este vorba de o femeie de 65 de ani, din judetul Sibiu, care avea o boala vasculara preexistenta. Pe 27 martie a fost internata la sectia de terapie intensiva a SCJU Sibiu si in aceeasi zi i-a fost facut si testul de covid-19. Rezultatul a venit urmatoarea zi, pe 28 martie si astazi a murit.

Deces 52 - Este vorba de un barbat de 52 de ani, din judetul Ialomita. El s-a prezentat la UPU Slobozia pe 29 martie, a fost testat si a murit pe 29 martie. Rezultatul pozitiv a venit astazi. Grupul de Comunicare Strategica anunta ca barbatul nu avea medic de familie si nici apartinatori, din acest motiv nu se stie daca suferea si de alte boli.

Romania, la un pas de Scenariul 4

Romania e acum la un pas de scenariul 4, fiind la doar cateva zeci de cazuri distanta de pragul de 2.000 de imbolnaviri, dintre care aproape 300 de cadre medicale.

Duminica seara a fost adoptata o noua ordonanta militara. Au fost plafonate preturile pentru energie, gaze, apa si combustibil la nivelul din 29 martie si masuri dure sunt luate pentru personalul medical, care poate fi detasat catre spitalele de stat, inclusiv in alte judete, in functie de nevoile de personal aparute, fara a putea refuza. Totodata, spitalele sau medicii care refuza tratamentul, indiferent daca pacientii sunt confirmati pozitiv sau negativ cu coronavirus, vor fi sanctionati penal.

Cu toate acestea, luni s-au inregistrat chiar si demiteri in randul cadrelor medicale, care au spus ca e nedrept sa fie obligate si amenintate penal, fara ca statul sa le asigure echipamente de protectie.

Presedintele Klaus Iohannis a facut, luni, un nou apel la romani sa stea in casa, pentru ca doar asa putem evita raspandirea coronavirusului.

La nivel global, sunt aproape 740.000 de persoane infectate, dintre care peste 35.000 au murit. Cel mai grav sunt acum afectate Italia, Spania si Statele Unite.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

A.S.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#coronavirus bilant morti , #coronavirus