Lista statelor considerate cu risc epidemiologic, actualizata. 23 de tari, pe lista rosie

Joi, 01 Iulie 2021, ora 22:15
4075 citiri
Lista statelor considerate cu risc epidemiologic, actualizata. 23 de tari, pe lista rosie
Intoarcerea din tarile cu risc epidemiologic poate fi insotita de carantina FOTO Unsplash.com

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat, joi, lista statelor considerate cu risc epidemiologic. In cazul in care, prin inlcuderea unor tari intr-o lista de risc se impun restrictii, acestea intra in vigoare la 24 de ore de la publicarea in Monitorul Oficial. In cazul in care statele intra pe lista verde, sau de pe lista rosie pe cea galbena, masurile intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial.

"Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat astazi, 1 iulie 2021, Hotararea numarul 43, privind actualizarea listei statelor si zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. Facem precizarea ca incadrarea din zona galbena sau verde in zona rosie, precum si incadrarea din zona verde in zona galbena, intra in vigoare la 24 de ore de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care este aprobata lista tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic", a transmis, joi seara, CNSU.

Sursa citata a precizat, de asemenea, ca incadrarea din zona rosie in zona verde sau galbena, precum si incadrarea din zona galbena din zona verde, intra in vigoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prin care este aprobata lista tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

#lista tarilor de risc, #coronavirus, #carantina , #coronavirus